Těsto na perníčky rozdělí na půl. Vezmeme jeden kus těsta a ručně jej mírně propracujeme. Poté si mírně pomoučíme pracovní plochu a těsto na něm vyválíme na tloušťku cca 2 mm a poté z něj malými vykrajovátky vytlačíme různé tvary (V obchodě snadno seženete malá vykrajovátka ve tvaru srdíčka, lístečky, ale dají se najít i autíčka, zajíčci a mnoho dalšího.). Zbylé těsto dáme stranou a dále pokračujeme s druhým kouskem těsta (Těsto, které nám zbývá zpracováváme až na závěr, nepřimíchávejte se do nových kousků těsta. Nové těsto je totiž vždy nejkvalitnější a z něj budou perníčky právě ty nejchutnější. Díky tomu, že při zpravování těsto podmoučíme, stává se tvrdší a zbytkové těsto je pak o něco málo pružné. Stále však dobré). Připravené perníčky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě do zlatova, tedy na 160 °C cca 5 minut dle velikosti perníčků. Hotové perníčky stáhneme z plechu a jen co vychladnou, můžeme je dozdobit cukrovou polevou (Recept na polevu ZDE.)
Nyní se vrhneme na přípravu granoly. Ořechy lehce pokrájíme a vsypeme je do větší misky. Dále přidáme ovesné vločky a skořici a vše lehce promícháme. Poté přilijeme kokosový olej a med. Vše opět promícháme, aby se všechny suroviny tekutinou hezky obalily a následně směs rovnoměrně rozprostřeme na plech.
Takto připravenou granolu pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 25 minut. V průběhu pečení ji alespoň jednou promícháme.
Když je granola hotová, necháme ji na plechu zcela vychladnout. Následně ji přesypeme do misky, přidáme brusinky, kakaové boby a připravené perníčky. Vše promícháme a v dobře uzavíratelné nádobě uchováváme.
Poznámky
TIP: Granola se skvěle hodí i jako dárek. Já ji letos použila na malé balíčky do velikonoční nadílky. Často ji však využívám i do balíčků na Mikuláše, či jen tak dárek pro radost.