150gjahodového rozvarurecept v předchozím příspěvku
450gjahod200 g na pokrájení, 250 g na nazdobení
Na krém
250gmascarpone
100gtučného tvarohu
20gmoučkového cukru
200mlsmetana na šlehání 1. Připravíme si jahodový rozvar, který dobře vychladíme (Recept naleznete ZDE. Jahody se pouze svaří s cukrem, rozmixují a pak zredukují do hustější omáčky.).33%
vanilkazrníčka z ½ lusku nebo 1 lžička vanilkové pasty
Postup
Připravíme si jahodový rozvar, který dobře vychladíme (Recept naleznete ZDE. Jahody se pouze svaří s cukrem, rozmixují a pak zredukují do hustější omáčky.).
Jahody nakrájíme na menší kostičky (200 g).
Nyní připravíme krém. Ve větší míse promícháme metličkou mascarpone, tvaroh, cukr, šlehačku a vanilku. Míchejte do zhoustnutí (Použijete-li robot, dejte si pozor ať krém nepřešleháte. Směs stačí promíchat ručně, trvá to zhruba 5 minut).
Jdeme na sestavení. Dortovou formu s odnímatelným dnem vyložíme piškoty (Zvolila jsem formu o průměru 22 cm). Nejprve po vnitřním obvodu, poté na dnu. Piškoty, které tvoří dno, lehce potřeme omáčkou, na ni nasypeme polovinu pokrájených jahod a navrstvíme polovinu krému. Pak poklademe piškoty, opět je potřeme omáčkou, navrstvíme jahody a krém a hezky jej uhladíme.
Zbylé jahody (250 g) očistíme, některé přepůlíme a pak jimi nazdobíme vršek dortu. Dort dám na 1 hodinu do lednice. Potom sejmeme obvod formy a dort zpevníme ozdobnou stužkou.