NEPLEŠÍ ROK 2018

1.6K

Poprvé otevírám tyto stránky v roce 2019 a přemýšlím nad tím, co napsat do následujících řádků. Jaký asi bude rok 2019? Co nového nám přinese a budeme na něj vzpomínat také tak hezky, jako na rok minulý? Někdy mám pocit, že mi čas utíká mezi prsty, ale když nyní vzpomínám na všechny ty okamžiky minulého roku, uvědomuji si, že tomu tak vlastně vůbec není. Vždyť tento rok se toho událo tolik, že mám spíše pocit, že jsem všemi těmi okamžiky pouze prolétla a nedokázala je dostatečně prožít. Nyní tedy nastává ten pravý čas z nich všechno to pěkné čerpat a chvíli se nad těmito událostmi zastavit. 





Vzpomínám na původní myšlenku tohoto blogu, která po těch letech nabrala úplně jiný směr a vlastně i splnila cíl a jako bonus k němu přidala i mnohem více. Vzpomínám jak jsme tenkrát seděli s Františkem v našem starém bytě a u večeře si 1. ledna 2016 řekli, že se naučíme vařit. Že už nechceme jíst stále dokola těstoviny co dům dal a že spolu díky vaření alespoň budeme trávit více času. Vzali jsme si do rukou Praktickou kuchařku paní Sandtnerové, založili blog a postupně se prokousávali tradičními českými recepty. Něco šlo hůře, něco lépe, něco jsme museli zkoušet vícekrát, ale všechno toto vaření nám dalo mnoho cenných rad, zkušeností a díky nim jsme si při vaření konečně začali věřit! 



Když teď na tyto začátky vzpomínám nepřestávám se smát a uvědomuji si, jak ty začátky byly krásné! Recepty ze Sandtnerkovské knihy však začaly ubývat a naše láska k vaření růst. Blog jsme proto neopustili, jen utlumili etapu Sandtnerkovské výzvy a spojili tak naši novou lásku k vaření se starou láskou k cestování. Začátkem roku 2018 jsme tak Sandtnerku omezili na minimum a na blog začali více přidávat recepty, které jsme si přivezli z našich cest po světě. Přidávali jsme recepty, které jsme vyzískali v zahraničních restauracích, když jsme se zde některým jídlem nadchli i ty, které jsme se naučili na zahraničních kurzech vařit. Začali jsme v jídlech více experimentovat a inspirovat se na cestách k novým receptům. Blog tak získal nový směr a my jsme neskutečně rádi, že Vás tato cesta baví! 

Blog získal nový směr, objevilo jej mnoho nových čtenářů a díky nim se stal 6. nejoblíbenějším food blogem minulého roku. Uzavřeli jsme nové spolupráce, která pro nás byly velkou zkušeností. Díky spolupráci se společností Siemens jsme mohli uspořádat první workshop pro Vás, zúčastnili se několika krásných akcí a získali jsme novou zkušenost s vařením pro novináře. Pro novináře jsme nejen vařili, ale dostali i nabídku objevit se v časopise! Ještě teď si pamatuji tu chvíli, kdy nám v elektronické poště přistál email s dotazem, zda by o nás nemohli napsat článek do Apetitu. Wau! Bylo to jak sen. Nikdy jsme si nepřipadali tak dobří, aby o nás někdo psal, natož Apetit! Nabídku jsme s nervozitou přijali a v únoru si přečetli krásný článek, který se tak stal další nezapomenutelnou vzpomínkou nejen tohoto roku, ale i celé Nepleší éry.

Do Nepleší éry se zajisté zapíše i loňské pečení. Rokem 2018 jsme se totiž doslova propekli a tak nejen že pečení bylo hodně, hodně bylo i našich pečících poprvé. Prvně jsem pekla svatební dort, prvně jsem pekla třípatrový dort, prvně jsem pekla pro někoho, koho vlastně vůbec neznám a prvně jsem pekla tolik sledovaný dort. Celkem jsem toto léto upekla 4 svatební dorty a nesčetně jiných oslavných dortů, kde tím nejvíce sledovaným byl ten na oslavu prvních narozenin Tobiase, syna známé herečky Andrei Kerestešové.

Ani František nezahálel, tento rok toho také hodně upekl, nejenže upekl svůj vůbec první dort, ale také se s vervou pustil do pečení domácího chleba, který považuji za lepší, než z kdekteré pekárny!

Za rok 2018 jsme přidali 12 článků o jídle a 88 receptů, které jsme si přivezli ze 17 zemí celého světa. Vydali jsme se na čtyři cesty do zahraničí, které nám byly velkou zkušeností při cestování s dětmi i novou zkušeností s další cizí kuchyní.
V dubnu jsme se vydali na Maledivy, kde jsme absolvovali rozsáhlý kurz Maledivské kuchyně a během cest po ostrovech se pak od místních naučili připravovat to nejlepší rybí curri, jaké jsme doposud ochutnali. O měsíc později jsme se rozhodli navštívit naše přátele v Rakousku, kteří nám jako překvapení připravili workshop tradičních rakouských jídel. V září jsme podnikli nečekanou cestu na Island, kde jsme se zamilovali do lahodně připravovaných ryb i nejlepšího jehněčího na světě a poté absolvovali krátkou cestu do Bavorska se společností Siemens. V říjnu vyrazili za mou sestřenicí Míšou na Tenerife, abychom objevili krásy kanárských ostrovů a objevili mnohem více. Míša zde pracovala v jedné z místních restaurací a my této skutečnosti využili. Nakoukli jsme tak pod pokličku autentické kanárské kuchyni a naučili se tak připravovat další skvělá jídla, která jsou nám velkou inspirací při vaření.

Island


Tenerife

Letošní rok však nebyl pouze o cestování za dobrým jídlem, ale i velkým mezníkem v našem zabydlování. Začátkem roku totiž náš nový domov začal nabývat reálných podob a my se tak do něj mohli v únoru konečně přestěhovat. Tehdy to byl ještě holobyt, který čekal na zabydlení a my tak nedočkavě čekali až všechny ty kousíčky, které jsme celý minulý půl rok ladily, poskládáme do kompletního puzzle naší cesty do vzpomínek na dny strávené v zahraničí. Ať už jsou to velké prosklené dveře, do kterých jsme se zamilovala v jedné australské kavárně a velmi si přála je jednou ve svém bytě mít, nebo kuchyň, která odráží naši vzpomínku na Singapur, mám to tady ráda, protože jsme zde odrazili nás. 

Rok 2018 byl pro Neplechu velkým posunem. Po příchodu Štěpána do naší rodiny jsme se museli naučit lépe pracovat s časem tak, aby Neplecha fungovala, tak jak jsme všichni zvyklí a zároveň tak, aby se čas, který je pro její provoz nutný nebyl na úkor Štěpánkovi spokojenosti. Tento rok nás tak posunul dál nejen v osobním životě, který nyní můžeme nazývat tím krásným pojmenováním rodina, ale také nabídl nové možnosti blogování. Poznali jsme mnoho milých lidí z blogerského světa, uzavřeli nové spolupráce a vznikla nová přátelství. S blogem jsme se posunuli tam, kam se nám na začátku snad ani nesnilo a za to všechno vděčíme hlavně Vám! Děkujeme Vám za každé shlédnutí, každý komentář, který zde na blogu zanecháte, každou zprávu a každý čas, který se rozhodnete věnovat právě naší práci. Děkujeme že zkoušíte naše recepty, že Vám chutná i že vážíte čas je vyfotit a poslat nám je. Děkujeme za každé srdíčko, like či follow na sociálních sitích i za to, že je Vás na instagramu již přes 10 tisíc. Ani nedokáži vyjádřit, jak moc si toho vážíme! Bez Vás by to prostě nešlo a hlavně by to bez Vás vůbec nemělo smysl. I Vám vděčíme za to, čím Neplecha je a proto Vám přejeme do nového roku jen to nejlepší! Mějte šťastný, úspěšný a hlavně zdravý rok 2019!

Zapojte se do konverzace

  1. Ilona Ř. says:

    Markéto, Františku a Štěpánku přeji Vám ať rok 2019 je pro Vás krásný, plný cestovatelských a skvělých společných zážitků!Jsem moc ráda, že jsem VaV měla možnost poznat osobně,diky ❤️

  2. Kateřina Mašková says:

    Krásný článek. Těším se na další recepty. A přeji Vám do nového roku mnoho radosti, zdraví, lásky, úspěchů a hlavně kulinářských a cestovatelských zážitků 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena