FALAFEL

Musím přiznat, že naděje na to, přichystat doma opravdu chutný falafel jsem už málem vzdala. Dlouho se mi nedařilo zachytit chuť vláčné smažené kuličky, kterou znám ze vzpomínek z našich cest po arabských zemích. Těsto se mi často rozpadalo, jindy bylo příliš blemcavé a když už drželo tvar a já …

PISTÁCIOVÉ STROMEČKY

Letošní Vánoce jsem se snažila na náš slavnostní stůl přijít i s něčím novým a tak jelikož mé chutě na pistácie byly opravdu veliké, rozhodla jsem se vymyslet krémem slepované cukroví plné právě těchto krásně zelených oříšků. Nacpala jsem je nejen do krému, ale i do těsta a navrch při …

HORKÁ ČOKOLÁDA

Horké nápoje neodmyslitelně patří k předvánočnímu období a já si proto pro Vás letos přichystala jeden z těch, který je u nás velmi oblíbený. Vánoční punč z bílého vína a Františkův chlapský vaječňák jsou samozřejmě stálice, která u nás v prosinci nesmí chybět. Aby však ani děti nepřišly zkrátka, připravuji …

DÝŇOVÉ RAVIOLI

Během naší poslední cesty po Itálii jsem naprosto propadl kouzlu domácích těstovin. Měli jsme totiž možnost ochutnat různé druhy a já díky tomu poznal, jak by měla vypadat a hlavně chutnat správná italská pasta. Během této cesty jsme se toho o těstovinách dozvěděli opravdu mnoho, dokonce jsme si zde prošli …

HALLOWEENSKÉ PAVOUČÍ DORTÍKY

O tom vyzkoušet v kuchyni kakaové boby jsem přemýšlela již dlouho. Příležitost k tomu však přišla až teprve nedávno, kdy se mi dostali do rukou a já se je s blížícím Halloweenem rozhodla využít právě na tuto příležitost. Štěpán je poslední dny nadšený ze všeho co se týká pavouků a …

HALLOWEENSKÉ BAOZI

Strašidelný svátek klepe na dveře a já stejně jako každý rok, jsem si i letos pro vás připravila inspiraci na halloweenské pohoštění. Děti totiž tento strašidelný den milují, tak jim pojďme udělat radost! Tentokrát jsem zavzpomínala na naši cesto do Číny, kde jsme si zamilovali plněné masové knedlíčky mnoha chutí. …

RAKYTNÍKOVÝ DŽEM S HRUŠKOU

Vždy když se keře rakytníku začnou barvit do oranžova, cítím, že přichází podzim. Celé léto kolem nich projíždíme a s nadšením očekáváme tu chvíli, kdy je budeme moci sklidit a nazásobit se tak vitamíny na celou zimu. Je snad zázračnější na podzim dozrávající plod, než je právě rakytník? Co je rakytník: …

NEPEČENÝ JOGURTOVÝ DORT

Víte, co mám na létu nejraději? Jsou to jednoduché svěží dezerty plné čerstvého letního ovoce. Po ránu nasbírám, co se včera urodilo na zahrádce, do spíže dojdu pro sušenky, které zbyly z posledního pečení a spolu s jogurtem a smetanou vše pojím do jednoho lahodného dortu. Jak jednoduché že? Co však už …

DOMÁCÍ KOPEČKOVÁ ZMRZLINA

Na taková vedra, která poslední dny venku panují platí jen ledové pití, nohy ve vodě a kornout s pořádným kopečkem lahodné zmrzliny v ruce, no nemám pravdu? Věřím, že i Vy to máte stejně, a proto si myslím, že by Vás mohl zajímat dnešní článek s receptem na zmrzlinu, kterou zvládnete připravit do …

RABARBERHORN (Rebarborové rohlíčky)

Již pátým měsícem sepisujeme nové poznatky z cest a prokousáváme se recepty, které jsme si z těchto výprav přivezli. Za poslední dva roky jsme nastřádali tolik nových zajímavých chutí, že ani nevím, do kterého receptu se zakousnout dříve. Kodaň, která byla první navštívenou zemí, od vydání naší první cestovatelské kuchařky, naprosto předčila …

HOT DOG HOUSKY

Kdo by neznal hot dog. Myslím si, že každý z nás jej alespoň jednou v životě ochutnal a věřím, že nejednoho oslovil natolik, že si jej jednou za čas rád dopřeje. Sice má nálepku nechvalně známého fastfoodu, ale věřte, tato pochoutka se dá vážně vyšperkovat. Je mnoho koutů světa, kde narazíte na …

BAGETY Z PŠENIČNÉHO KVASU

Život je změna a tak jsem na chvilku vyměnil kváskový chléb za bagety, protože přeci jen je spousta pokrmů, ke kterým se hodí více. Řekněme si to na rovinu, nikdo neví, jak to zase letos bude s cestováním a taková domácí bageta vás může díky své chuti přenést, třeba na …

BORŮVKOVÉ MUFFINY

Muffiny jsou snad vůbec prvním moučníkem, který jsem kdy v kuchyni upekla. Byla to doba, kdy se tyto americké košíčky těšily veliké oblibě a i já jejich mezinárodnímu vzezření podlehla. Pekla jsem je dnem i nocí v různých variantách. Zkoušela jsem mnoho příchutí a nespočet kombinací surovin až nalezla tu, …

CHŘESTOVÁ POLÉVKA S JIHOTYROLSKÝM SPECKEM

Ani nevíte, jak moc mi v této době chybí cestování. Poznávání nových krajů, ochutnávání všechno, co daná země nabízí a učení se tradičních pokrmů od místních kuchařů či domorodých vyznavačů jídla. Rádi bychom Vám přinesli další nové recepty, které jsme se naučili připravovat na cestách a věřím, že se toho brzy …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena