SUPERRYCHLÉ CROISSANTY SE SKOŘICÍ

Někdy tomu tak je. V hlavě mám moučník, který plánuji připravit a když se do něj pustím, najednou mi pod rukama začne vznikat něco jiného. Přesně to se mi nedávno stalo. Výsledek byl však natolik uspokojivý, že díky malé chybě, dá-li se tomu chyba říct, vznikl výtečný a velmi jednoduchý croissant …

MRKVOVÝ KRÉM S MLETÝM MASEM

Podzim to jsou pro mě barvy, vůně koření, dlouho tažená jídla a syté polévky. No nemám pravdu? Poté, co jsme na zahrádce sklidili úrodu těch krásně oranžových mrkví, po nichž mi ruce voněly ještě půl dne, jsem dostala neuvěřitelnou chuť na mrkvovou polévku. Chápejte, takový ten horký hustý krém, ze …

KYNUTÉ VAFLE S POLEVOU

Vafle, to je naše! Vždycky jsme je měli rádi, ale od té doby, co se nám František vrátil z Amsterdamu, je děláme o poznání častěji. Prý je zde prodávali na každém rohu a zdobené byly vším možným i nemožným. A tak jsme si tuto skutečnost vzali za vzor a dnes vytvořili …

HALLOWEENSKÝ DORT SVÍČKY

Ať to vidí každý, jak chce, ale já ten halloween prostě miluji! Ano, je to trochu odklon od českých svátků, ale vše, co má nějaké téma a dá se v kuchyni kreativně ztvárnit, mě odjakživa přitahovalo. Pamatuji si, jak jsem před 15ti lety uspořádala naši první halloweenskou párty, která se díky …

PASTEL DE PAPA S DÝNÍ

Za okny mrholí, začíná být tma a dny jsou kratší a kratší. Když jsem venku, zima se mi začíná vkrádat pod kabát a ač to není příjemné, moje srdce plesá. Mám ráda toto sychravo! Jeho jemné připomínky mi totiž dávají najevo, že se blíží období dlouhých večerů s horkým čajem, …

JABLEČNÉ MUFFINY S TVAROHOVÝM STŘEDEM

Muffiny plné jablek a skořice doplněné o tvarohový střed a posypané máslovou drobenkou s vlašskými ořechy. To je přesně to, na co jsem měla celý den chuť a při tomto sychravém počasí mi skvěle zvedlo náladu a nejen mě! Čerstvě upečené muffiny krásně provonily byt a klukům zvedly náladu, když …

FUNCHOZA – SALÁT S RÝŽOVÝMI NUDLEMI

Asijsky laděná jídla to je něco! Když se navíc spojí moje láska k Asii a salátům, je to jasná výhra. Skleněné nudle, výrazná zálivka, lehce pálivá paprička, křupavá zelenina, ořechy a šťavnaté maso vykouzlí báječnou kombinaci chutí. Navíc se vám odmění tím, že v něm můžete zdělat zbytky a pokaždé tak vytvořit …

SLADKÉ DÝŇOVÉ MOTANCE

Kynuté dýňové těsto voňavé po skořici a k tomu horký čaj, to je přesně to, co v těchto sychravých dnech zvedne náladu. Vždy, když se léto nachýlí ke svému konci a teploty začnou klesat, nemohu se dočkat podzimních receptů. Dýňové polévky jsou u nás samozřejmostí. Dýni se však snažím zakomponovat …

MEXICKÝ SALÁT S KŘUPAVOU TĚSTOVINOU

Miluji saláty, a tak není snad den, kdy bych si alespoň jednou nějakou malou verzi salátu neudělala. Ať už pečený, vařený, či čerstvý, každý den ho musím mít na stole. Díky tomu mám v hlavně nespočet různých variant, které různě prubuji a vychytávám.  Nedávno jsem si vzpomněla, jak jsem kdysi díky …

BOUCHAČKY JAKO POHOŠTĚNÍ

Bouchačky jsou celosvětový hit! Tak jednoduché a tak dobré! Poprvé jsem rozmáčknuté brambory objevila před dvěma lety a zcela se do nich zamilovala. Od té doby jsem Vám je nabídla v několika receptech tak, jak je doma připravuji nejčastěji. Jsou skvělé jako příloha i jen tak na zob. Hezky nahradí …

HOT DOG PRO DĚTI

Housky na hot dog již od nás znáte. Jsou na blogu již několik let. Mnoho z vás je podle nás peče a mnoho vás nám jejich fotky pravidelně posílá. Děkujeme! Dělá nám to radost. Letos jsem na Instagramu sdílela dětskou variantu hot dogů. Připravovala jsem je na naše setkání Gastrokroužku, …

DORT CHARLOTTA 

Léto je jak stvořené pro nepečené dorty. Nejenže ve vedru, které obvykle v tyto dny panuje, se nikomu nechce trávit mnoho času v kuchyni, ale absolvovat tyto chvíle u horké trouby, je snad ještě o něco horší. Proto milujeme dorty, u kterých se vše jen smíchá, naskládá, nalije do formy a při …

JAHODOVÁ PĚNA

Sezóna jahod je v plném proudu tak ji pojďme využít tímto jednoduchým, ryze letním receptem. Jahodová pěna se na horné letní dny totiž skvěle hodí. Osvěží a potěší. Navíc se dá skvěle využít i na spoustu dalších dezertů, které oceníte v dalších dnech. Jakou smetanu použít Vhodná smetana je nejdůležitější položkou tohoto …

JAK JSME SE SŽILI S NOVÝMI SPOTŘEBIČI SIEMENS

Kuchyň jsem vždy vnímala jako srdce domova. Trávím v ní ze všech místností nejvíce času a beru ji jako životního parťáka. Sytí semnou celou rodinu a pomáhá mi se z toho nezbláznit. Vždy jsem si přála mít děti-kluky, ale proč mi vlastně nikdo neřekl, že toho na rozdíl od děvčat tolik snědí? …

SNĚHOVÁ LÍZÁTKA

Bílek zbyde během pečení občas každému z nás. Ale co s ním? To jsem si vždy říkala, když v receptu byly dány pouze žloutky. Časem jsem se však naučila pracovat i se samotným bílkem a našla k tomu několik vychytávek. Využití je totiž spousty. Než Vám ale přinesu konkrétní recept na bílková lízátka, přečtěte …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena