RAKYTNÍKOVÝ DŽEM S HRUŠKOU

Vždy když se keře rakytníku začnou barvit do oranžova, cítím, že přichází podzim. Celé léto kolem nich projíždíme a s nadšením očekáváme tu chvíli, kdy je budeme moci sklidit a nazásobit se tak vitamíny na celou zimu. Je snad zázračnější na podzim dozrávající plod, než je právě rakytník? Co je rakytník: …

NEPEČENÝ JOGURTOVÝ DORT

Víte, co mám na létu nejraději? Jsou to jednoduché svěží dezerty plné čerstvého letního ovoce. Po ránu nasbírám, co se včera urodilo na zahrádce, do spíže dojdu pro sušenky, které zbyly z posledního pečení a spolu s jogurtem a smetanou vše pojím do jednoho lahodného dortu. Jak jednoduché že? Co však už …

DOMÁCÍ KOPEČKOVÁ ZMRZLINA

Na taková vedra, která poslední dny venku panují platí jen ledové pití, nohy ve vodě a kornout s pořádným kopečkem lahodné zmrzliny v ruce, no nemám pravdu? Věřím, že i Vy to máte stejně, a proto si myslím, že by Vás mohl zajímat dnešní článek s receptem na zmrzlinu, kterou zvládnete připravit do …

RABARBERHORN (Rebarborové rohlíčky)

Již pátým měsícem sepisujeme nové poznatky z cest a prokousáváme se recepty, které jsme si z těchto výprav přivezli. Za poslední dva roky jsme nastřádali tolik nových zajímavých chutí, že ani nevím, do kterého receptu se zakousnout dříve. Kodaň, která byla první navštívenou zemí, od vydání naší první cestovatelské kuchařky, naprosto předčila …

HOT DOG HOUSKY

Kdo by neznal hot dog. Myslím si, že každý z nás jej alespoň jednou v životě ochutnal a věřím, že nejednoho oslovil natolik, že si jej jednou za čas rád dopřeje. Sice má nálepku nechvalně známého fastfoodu, ale věřte, tato pochoutka se dá vážně vyšperkovat. Je mnoho koutů světa, kde narazíte na …

BAGETY Z PŠENIČNÉHO KVASU

Život je změna a tak jsem na chvilku vyměnil kváskový chléb za bagety, protože přeci jen je spousta pokrmů, ke kterým se hodí více. Řekněme si to na rovinu, nikdo neví, jak to zase letos bude s cestováním a taková domácí bageta vás může díky své chuti přenést, třeba na …

BORŮVKOVÉ MUFFINY

Muffiny jsou snad vůbec prvním moučníkem, který jsem kdy v kuchyni upekla. Byla to doba, kdy se tyto americké košíčky těšily veliké oblibě a i já jejich mezinárodnímu vzezření podlehla. Pekla jsem je dnem i nocí v různých variantách. Zkoušela jsem mnoho příchutí a nespočet kombinací surovin až nalezla tu, …

CHŘESTOVÁ POLÉVKA S JIHOTYROLSKÝM SPECKEM

Ani nevíte, jak moc mi v této době chybí cestování. Poznávání nových krajů, ochutnávání všechno, co daná země nabízí a učení se tradičních pokrmů od místních kuchařů či domorodých vyznavačů jídla. Rádi bychom Vám přinesli další nové recepty, které jsme se naučili připravovat na cestách a věřím, že se toho brzy …

KUŘECÍ TIKKA MASALA

Pokud se rozhodneme pátrat po tom, kde má tikka masala svůj původ, narazíme na mnoho dohadů, z nichž nás stejně nejspíš žádný nedovede k požadovanému cíli. Asi většina z nás, by stejně jako já, jeho zemi původu připisovala Indii. Jeho vzezření i množství a druh koření k tomu jednoznačně nabádá. …

HOT CROSS BUNS SANDWICH

Recept na sandwich z hot cross buns mi ležel v hlavě již mnoho let. Tyto malé bochánky jsem totiž vždy vnímala jako čistě sladké pečivo, které skvěle doplní džem či ovocný rozvar, ale naplnit je něčím slaným jsem se dlouho zdráhala. Prvně jsem slanou kombinaci hot cross buns připomínající burger viděla před …

VELIKONOČNÍ BERÁNKOVÉ CUPCAKES

Velikonoce již klepou na dveře a já se stále rozhoduji co na sváteční stůl připravím. Bochánek určitě nesmí chybět, neminou mne ani perníčky a možná připravím i beránka. Letos jsem se však rozhodla připravit i něco nového. Tentokrát padla volba na velikonoční cupcakes, které jsem se rozhodla ztvárnit do podoby …

DUTCH BABY

Palačinky nelze nemilovat. Myslím, že jsou bezesporu vždy skvělou volbou na chutnou snídani. Někdy to však chce změnu. Palačinky mám ráda, ale od té doby, co jsme se v New Yorku setkali s dutch baby, je jednou za čas ráda vyměním za tuto její Americkou sestřičku. Že jste se s dutch baby ještě …

SLADKOKYSELÉ KUŘE

Vždy když v poslední době přemýšlím nad tím, co zítra přichystám k obědu, pokaždé mě to táhne k americké kuchyni. Mnoha lidmi bývá proklínaná, ale já k ní vždy měla velmi blízko. Ráda vzpomínám na naše dny na půdě nového světa a pokaždé, když doma přichystám jeden z receptů, který jsme si odsud přivezli, mám …

SLANÁ GRANOLA

Miluji cestování! Nejen, že mi rozšiřuje obzory o světě, o přírodě, lidech a různých kulturách, ale hlavně mi dává nekonečně mnoho inspirace ve stravování a přípravě jídel. Ač se v kuchyni nejčastěji opíráme o tradiční recepty přivezené z cest, jsou i dny, kdy se ráda uchýlím k mixování různých kultur do jednoho jídla. …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena