NAMELAKA

Namelaka, to je japonský výraz pro extrémně krémovitý krém. Je podobná ganache nebo také čokoládové pěně. Je to velmi jemný, tak akorát tuhý, lesklý krém. Je snadný na přípravu, ke které vám postačí jen čokoláda, mléko, smetana, glukóza a želatina. Vyžaduje však trpělivost a dlouhé odležení v ledničce. Odměnou je však …

KOVBOJSKÝ TĚSTOVINOVÝ SALÁT

V létě trávím v kuchyni mnohem méně času než jindy. Na velké vaření totiž není tak velký prostor jako obvykle. Na druhou stranu mám doma díky letním prázdninám více strávníků, a tak ať chci nebo ne, příprava oběda, večeře i nekonečných svačin mě nemine. V horkých letních dnech nemám mnoho odvahy na to …

TACOS S KŘUPAVÝM KUŘETEM

Tak jo, přiznám se. Miluju fastfood! Ne možná ten klasický v podobě Mcdonalds či KFC (i když Mekáč si čas od času také ráda dám), ale ty mobilní stánky, které tak často vídám při našich cestách do zahraničí. Není nad to zakousnout se do pořádně nabušeného burgeru, hot dogu s nakládanou zeleninou, …

MÍŠA ŘEZY

Na počátku byl nakuk Zmrzlina Míša se začala vyrábět v roce 1962 v pražských Vysočanech. Jako první dostala podobu nanuku z tvarohu, smetany a cukru. Až po několika letech přišly na řadu i zmrzliny ve vaničce a také různé jeho příchutě. Nanuk Míša sice po desítky let chutná stejně, ne vždy však vypadal …

KYNUTÍ PIZZA ŠNECI

Šneci z listového těsta, nebo chcete-li pizzetky, pro vás určitě nejsou žádná novinka. Je to již letitý recept na rychlé a velmi chutné pohoštění, které se ujalo v mnoha domácnostech napříč republikou. Sama si vzpomínám, jak jsem je prvně jedla u babičky na prázdninách. Upekla je, když přišla návštěva a jen se …

TVAROHOVÉ JAHODOVÉ KNEDLÍKY

Tvarohové knedlíky jsou nejlepší ovocné knedlíky co znám. Krom toho, že jsou velmi chutné, jsou také rychlé a levné. Díky tomu jsou skvělou letní večeří, nebo třeba i chutným obědem. K jejich dokonalosti je však dobré znát několik fíglů. 5 pravidel pro chutné tvarohové knedlíky Použijte správný tvaroh. Pro přípravu tvarohových …

PROŠÍVANÁ DEKA

Buchta “prošívaná deka” je česká klasika, která tady na blogu rozhodně nesmí chybět. Je to snadná, rychlá, chutná a velmi krásná litá buchta na plech. Základ má z kakaa a lehce ji dozdobuje světlá tvarohová mřížka, která na tmavém kakaovém podkladu krásně vynikne. Je to kakaový skvost, na nějž recept …

MALINOVÉ LINECKÉ

Linecké je láskou snad nás všech. Je to tradiční česká sušenka, která je tak oblíbená, že se s ní kromě Vánoc setkáváme i o dalších svátcích a dokonce i mimo ně. Já jsem si dnes dovolila tradiční předpis s téměř až posvátným poměrem 3:2:1 upravit a ozvláštnit jej lyofilizovanými malinami. Při rozkvetlém …

JARNÍ HRÁŠKOVÉ PLACKY

Hrášek, mladá cuketa a mátové lístky jsou kombinace, která u nás frčí již nějaký ten rok! Vždy když se s jarem začnou v obchodech objevovat hráškové lusky, hrášek se u nás plně zabydlí. Všichni ho totiž zbožňujeme. Ať už je jen tak „na zobačku“ vyloupaný z lusků, nebo z něj připravím hráškovou polévku, fritátu, …

ČARODĚJNICE ZE ZBYTKŮ, S PŘEKVAPENÍM

Od té doby, co mám děti, vždy když se začne blížit konec dubna, vymýšlím čarodějný recept, kterým bych je překvapila. První rok to byla čarodějnická buchta, dva roky zpět čarodějnické klobouky, loni ohýnkové cupcaky a letos jsem vsadila na tyto čarodějnice s překvapením. Děti je milují a vy v nich dokážete …

ĎÁBELSKÁ VEJCE ŘEPOU

Ďábelská vejce k Velikonocům neodmyslitelně patří. Skvěle se hodí jako předkrm, nebo pohoštění pro návštěvu, která se za námi během těchto svátků přijde podívat. Tento pokrm můžete podávat na snídani, brunch nebo i jen tak na svačinu. Nejde jen o velikonoční nezbytnost, můžete si je udělat kdykoliv během roku! Díky řepě, …

MRKVOVÁ ROLÁDA

Miluju dezerty s mrkví! Moučníky jsou díky ní krásně vláčné, lehce nasládlé, a lákavě žluté. Ráda mrkev přidávám do piškotových a kynutých  těst, ale i sušenek. Dnes jsem se jí rozhodla přidat do rolády a vytvořit tak tento jednoduchý velikonoční recept. Tak kdo se se mnou do ní taky pustí. …

JAHODOVÉ TIRAMISU

Únor je tady a s ním i zamilovaný Valentýn! Snad nikdy jsem tento svátek neměla tak ráda, jako v posledních letech. Od té doby, co mám děti, si jej užívám snad ještě více. Připravím romantickou večeři (protože náš cirkus by nikdo v romanticky vyzdobené restauraci nechtěl), koupím nějaký legrační srdíčkový dárek dětem a …

KUŘECÍ KŘÍDLA S PARMEZÁNOVOU KŮRKOU

Dobře okořeněná, pěkně křupavá křídla, se zlatou kůrčičkou, jsou jedním z našich nejoblíbenějších stravovacích „čuňárek“. Ano, čtete správně. Jak jinak nazvat jídlo konzumované rukou, od kterého máte ruce i pusu zalepené omáčkou, a přitom vám to vůbec nevadí, protože jíte něco tak neskutečně dobrého, že na takovou drobnost, jako je zapatlanost …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena