ČARODĚJNICE ZE ZBYTKŮ, S PŘEKVAPENÍM

Od té doby, co mám děti, vždy když se začne blížit konec dubna, vymýšlím čarodějný recept, kterým bych je překvapila. První rok to byla čarodějnická buchta, dva roky zpět čarodějnické klobouky, loni ohýnkové cupcaky a letos jsem vsadila na tyto čarodějnice s překvapením. Děti je milují a vy v nich dokážete …

ĎÁBELSKÁ VEJCE ŘEPOU

Ďábelská vejce k Velikonocům neodmyslitelně patří. Skvěle se hodí jako předkrm, nebo pohoštění pro návštěvu, která se za námi během těchto svátků přijde podívat. Tento pokrm můžete podávat na snídani, brunch nebo i jen tak na svačinu. Nejde jen o velikonoční nezbytnost, můžete si je udělat kdykoliv během roku! Díky řepě, …

MRKVOVÁ ROLÁDA

Miluju dezerty s mrkví! Moučníky jsou díky ní krásně vláčné, lehce nasládlé, a lákavě žluté. Ráda mrkev přidávám do piškotových a kynutých  těst, ale i sušenek. Dnes jsem se jí rozhodla přidat do rolády a vytvořit tak tento jednoduchý velikonoční recept. Tak kdo se se mnou do ní taky pustí. …

JAHODOVÉ TIRAMISU

Únor je tady a s ním i zamilovaný Valentýn! Snad nikdy jsem tento svátek neměla tak ráda, jako v posledních letech. Od té doby, co mám děti, si jej užívám snad ještě více. Připravím romantickou večeři (protože náš cirkus by nikdo v romanticky vyzdobené restauraci nechtěl), koupím nějaký legrační srdíčkový dárek dětem a …

KUŘECÍ KŘÍDLA S PARMEZÁNOVOU KŮRKOU

Dobře okořeněná, pěkně křupavá křídla, se zlatou kůrčičkou, jsou jedním z našich nejoblíbenějších stravovacích „čuňárek“. Ano, čtete správně. Jak jinak nazvat jídlo konzumované rukou, od kterého máte ruce i pusu zalepené omáčkou, a přitom vám to vůbec nevadí, protože jíte něco tak neskutečně dobrého, že na takovou drobnost, jako je zapatlanost …

ZAPEČENÉ CIBULOVÉ GNOCCHI

I z pár základních surovin, které mám vždy doma po ruce, se dá připravit jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo! Zjišťuji, že v poslední době si moji kluci velmi oblíbili jídla s nádechem Itálie. Velmi často tak vařím těstoviny nebo také gnocchi či rizota z několika málo surovin. Právě na gnocchi přišla řada …

MRKVOVÝ DIP

Poznávání nových kultur, nových jídel a způsobů stravování, to je to, co na cestování miluji ze všeho nejvíce. Objevování nepoznaných pokrmů, způsobů jejich přípravy i styl konzumace. Právě cestování ve mně vzbudilo zájem o vaření, a právě díky němu si jídlo tolik užívám! Miluji, když se udělá několik různých menších …

KARAMELKY

Kdo by nemiloval karamelky! Vzpomínám na domek stojící nedaleko autobusového nádraží, kolem kterého jsem jako malá chodila. Ač nyní vypadá, že zeje prázdnotou, já si velmi dobře vybavuji ten obchůdek s potravinami, který tu býval. Při cestě ze školy jsem si tu ráda kupovala karamelky na tyčce nebo starého dobrého …

PERNÍČKOVÉ CRINKLES

Čokoládové crinkles jsou již několik let stálicí při našem vánočním hodování. Jsou jednoduché, rychlé, krásné a velmi chutné. Ač ty čokoládové milujeme, letos to chtělo změnu, a proto jsem se pustila do nové, perníčkové varianty. Čokoládové crinkles jsou klasika, ale ty perníčkové předčily mé očekávání. Věřím, že osloví i Vás. …

YORKSHIRSKÝ PUDINK

Yorkshirský pudink je snad nejjednodušším a nejrychlejším pečivem, které lze doma připravit. Zvládnete jej z pár základních surovin jako je vejce, mléko a voda a s přípravou i pečením jej máte do 30 minut na stole. No není to fantastické? Yorkshirský pudink je tak nejen rychlý, ale i snadný, a hlavně velmi …

NEPEČENÉ CHEESECAKE KOULE S DÝŇOVÝM PYRÉ

Dnes mám pro Vás inspiraci na halloweenský nepečený dezert. Nazvala jsem jej cheesecake koule, jelikož mají stejné složení jako tento nepečený dort. Ani ony se nepečou, a aby byly hezky barevné, a voněly podzimem, jsou doplněné nejen voňavým kořením podzimu, ale také všudypřítomnou dýní. Je to s nimi trochu patlání, ale …

DÝŇOVÉ DONUTY

Období dýní je v plném proudu! Tykví máme na zahrádce spoustu, a tak je spotřebovávám, jak se dá. Dýňová polévka je u nás na denním pořádku, ale co přidat dýni třeba do sladkého chlebíčku, lívanců či donutů? Dýně se hodí snad na všechno a já vám dnes ukážu další ze sladkých …

KAPSY PLNĚNÉ CHADAREMA A BROKOLICÍ

Chedar s brokolicí to je dvojice, kterou si nelze nezamilovat! V Americe se s ní lze setkat téměř na každém rohu. Oblíbená je v polévce, v různých koláčích a samozřejmě i v takovýchto kapsách. Když jsem ji právě v takovýchto kapsách ochutnala prvně, hned na první moment jsem se do …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena