DORT MELOUN

Není tomu dlouho co se internetem prohnala lavina zelených dortů krásně nazvaných „Mecháček“. Musím přiznat, že i mě tyto dorty okouzlily. Přeci jen použít na sladký zákusek špenát není úplně tradiční volba, a i mě dlouho lákalo tento experiment absolvovat. Čas byl však neúprosný a stále byly jiné nápady na …

BYLINKOVÉ MÁSLO

Léto a grilování, kdo by jej nemiloval. Za ty roky, co píšeme tento blog zde již přibylo spoustu grilovacích receptů a já Vám dnes přináším další z nich. Tentokrát však nepůjde o něco, co byste položili přímo na gril, ale jakýsi vylepšovák, který použijete při přípravě a servírování a vaše grilování …

RYBÍ NUGETY

Jak já velmi ráda vzpomínám na naši cestu na Island! Ryby jsme si zde užívali do sytosti a objevovali jejich možnosti naložení, přípravy i kombinace chutí. Ochutnali jsme ryby, které jsme doposud neznali, a dokonce se je jeden den i vydali lovit. Byl to krásný čas v jedné z nejkrásnějších lokalit, které …

ŠEŘÍKOVÝ CUKR

Na šeříkový cukr jsem se chystala již dlouho. Každý v okolí o něm básnil, a i já zatoužila okusit uchovat tu omamnou vůni šeříku na dobu, když již tyto krásné keře nepokvetou. Když tedy začaly šeříky kvést i tady u nás, v o něco chladnějším Liberci, hned jsem zahájila jejich sklizeň a …

KVĚTINOVÉ SUŠENKY

Příroda krásně kvete a já si to velmi užívám. Při procházce nikdy neodolám malým kvítkům, která sbírám do košíčku, a pak je využívám v kuchyni na vše, co mě napadne. Dnes jsem si vzpomněla na trend květinových sušenek, který jsem na internetu zaregistrovala již před několika lety, a dávno je tak …

PERNÍČKOVÁ GRANOLA

Granola u nás nesmí nikdy chybět! Stále ji mám v dóze na lince, aby si ji kluci na snídani mohli kdykoliv přisypat do jogurtu, a když potřebuji narychlo vymyslet nějakou malou pozornost, vždy je rychlým řešením do balíčku pro děti. Granola má tak u nás čestné místo, a aby se neomrzela, …

KOKOSOVÉ KOULE/RAFFAELO KUŘÁTKA

Cukroví již dávno není pouze vánoční záležitostí, hodí se ke každé slavnostní příležitosti, a tak ani o Velikonocích nesmí na našem stole chybět. Byly časy, když jsme Velikonoce trávili pouze s mazancem a beránkem. V posledních letech však k našim pravidelným velikonočním dobrotám začalo patřit i cukroví. Často tak děláme perníčky, linecké, nepečené …

ZELENÝ BURGER

Velikonoce jsou tady! Již včera začal Svatý týden a jen co se nadějeme je tady velikonoční triduum, které začínám Zeleným čtvrtkem. Právě Zelený čtvrtek je dnem, kdy začínají ty pravé Velikonoce se spoustou zvyků. Znáte je všechny? Věřím, že ano. My se tu dnes ale zaměříme především na ten, který …

CELOZRNNÉ HOUSKY NA BURGER

Mám velkou radost z toho, jak moc jste si oblíbili náš recept na burgerové housky s příměsí mrkve (recept ZDE). Venku se pořádně ještě nestihlo oteplit a někteří z Vás už vytahují grily, aby si burger s touto houskou připravili. V poslední době mi od Vás přišlo několik fotek vašich burgerů s těmito houskami a já …

VELIKONOCE S NEPLECHOU

Dříve, když jsem byla ještě teenager, patřily Velikonoce mezi mé nejvíce neoblíbené svátky v roce. Ač je má babička, která s námi doma žila, vždy prožívala velmi tradičně a dnes bych řekla i velmi hezky, já za nimi viděla jen barvení vajec a tolik neoblíbené šlehání pomlázkou. Jak já se na …

MRKVOVÁ BUCHTA

Mrkev v buchtě! Pro někoho možná při použití na sladko zvláštní surovina, mnoho z nás však ví, jaká kouzla umí. Už naše babičky znaly toto tajemství a i já si ho nemohu vynachválit. Vždy když se za okny začne probouzet jaro, začnu volat po lahodném moučníku z mrkve. Snad žádný jiný …

ARGENTINSKÁ PIZZA

Když pizzu, tak jedině tu argentinskou! Nebo radši italskou? Kdybychom před pár lety nepoznali naši kamarádku Natálku, jež pochází z Argentiny, asi těžko bychom kdy narazili na pojem argentinská pizza. Vždy jsme znali jen pizzu italskou a ač jsme tušili, že existují různé varianty pizz, v nejrůznějších státech světa kde je hojná …

CANDÁT S KRVAVÝMI POMERANČI

Jsou chvíle, kdy si chci pochutnat na dobrém jídle, a přitom v kuchyni strávit co nejméně času. V takových situacích jsou pro mě nejlepší volbou ryby. Na přípravu jsou totiž jednoduché a rychlé a vždy si na nich pochutnám. Stačí jen zvolit vhodnou marinádu, rybu nepřesušit a vynikající večeře je na stole …

HOUSTIČKY SE SLANINOU A SÝREM

Vždy, když jednou za čas upeču tyto pletýnky se slaninou a sýrem, vzpomenu si na svá školní léta, kdy jsem se ještě, než začne první hodina, stavovala v pekárně pro svačinu. Často jsem volila sladké pečivo, ale jednou za čas to chtělo změnu, a právě tou byly rohlíky, s nahoře zapečeným sýrem …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena