JAK JSME SE SŽILI S NOVÝMI SPOTŘEBIČI SIEMENS

Kuchyň jsem vždy vnímala jako srdce domova. Trávím v ní ze všech místností nejvíce času a beru ji jako životního parťáka. Sytí semnou celou rodinu a pomáhá mi se z toho nezbláznit. Vždy jsem si přála mít děti-kluky, ale proč mi vlastně nikdo neřekl, že toho na rozdíl od děvčat tolik snědí? …

SNĚHOVÁ LÍZÁTKA

Bílek zbyde během pečení občas každému z nás. Ale co s ním? To jsem si vždy říkala, když v receptu byly dány pouze žloutky. Časem jsem se však naučila pracovat i se samotným bílkem a našla k tomu několik vychytávek. Využití je totiž spousty. Než Vám ale přinesu konkrétní recept na bílková lízátka, přečtěte …

SLIDER S HOVĚZÍM TRHANÝM MASEM

Pokud bych měla jmenovat maso, které mám ze všech druhů nejraději, bylo by to bezesporu hovězí. Miluji steaky, roastbeef a dlouho tažená masa. Trhané je jedním z nich. Má plnou chuť, je krásně měkké a použitelné téměř do všeho. Skvěle se hodí do burgerů, na opečený kváskový chléb, do tortill, tacos …

SÝROVÉ BANKETKY

Další čtvrteční neplecha je tu a já mám pro vás nový velikonoční recept. Tentokrát jsem zavzpomínala na jeden z našich prvních příspěvků, kterým byly bankety (Recept zde). Ty byly u vás natolik oblíbené, že se staly v prvních letech vámi nejpečenějším receptem a držely tento titul až do té doby, kdy …

VELIKONOČNÍ E-BOOK

Když jsme před několika měsíci přišli s vánočním e-bookem, ani ve snu mě nenapadlo jak velký ohlas bude mít. Tolik z vás s ním trávilo čas v kuchyni i při celém chystání svátků a já z toho měla obrovskou radost! Ještě větší překvapení mě čekalo po Novém roce, kdy jste …

BERÁNCI Z LINECKÉHO

Také milujete linecké tak jako já? Je nedomyslitelnou součástí Vánoc, ale v pekárnách je vidět i napřed rok. Linecké je cukroví, které se hodí nejen na Vánoce, ale na jakýkoliv slavnostní den. U nás se tradičně připravuje i na Velikonoce, kde mu dáváme tvar vajíček, slepiček či zajíčků. Letos jsem …

BAGETY TÉMĚŘ BEZ PRÁCE

Také jste již objevili kouzlo domácího pečiva? Pokud ne, vyzkoušejte alespoň tyto jednoduché bagety. Jsou ze sušeného droždí, nemusí se hníst a pokud jste jim ochotni ukrojit z trochy svojí pozornosti, skvěle se vám odvděčí. Je to totiž vynikající pečivo bez zbytečné práce navíc. A víte, co je nejlepší? Zvládají ho …

SALÁT S KŘUPAVOU RÝŽÍ

Věřím, že nejsem sama, kdo občas nemá čas snad vůbec na nic. Co se jídla týče, neměli bychom se ale odbývat a vždy i ve shonu si na něj udělat čas. Právě pro takové situace tu mám tuto svoji oblíbenou rychlovku. Toto je superrychlý recept na večeři či oběd. Je …

JAHODOVÍ SRDÍČKOVÍ ŠNECI

Láska je všude kolem nás a v tyto dny vždy tak nějak o něco více. Menu restaurací zve na romantickou večeři, výlohy obchodů k nákupu zamilovaného dárku a televize láká na romantické filmy. Někomu to nedá se nestrhnout, někdo toto období zapřele odmítá. Jak to máte vy? Já jsem velký …

STROJKOVÉ MÁSLOVÉ SUŠENKY

Strojkové cukroví mě velmi baví. Mám ráda jeho konzistenci, díky které jej nemusím vkládat pouze do strojku, ale také třeba do cukrářského sáčku a vytvářet tak nejrůznější tvary dle libosti. Máte to podobně? Pokud ano, věřím, že vás osloví tento náš nový recept.

FLORENTÝNKY

Florentinka je sladkost, které nikdy neodolám. Způsobem přípravy a možná i vzezřením připomíná marokánku, ale svým složením je o něco jemnější a možná také lahodnější. Jak již název napovídá, florentýnky pochází z Florencie, tedy hlavní metropole italského Toskánka. Zde se vyvinuli z tradičních biscottů, na rozdíl od nich však obsahují více ořechů …

GRITTIBÄNZ

Dnes do mnoha rodin v naší zemi přijde děti potěšit svou návštěvou Mikuláš s jeho družinou. Moje děti tento den milují a vždy se na něj těší, není totiž jen o návštěvě dané trojice, ale také o společném pečení Mikulášů a Grittibänz. Od té doby, co jsme před pár lety navštívili …

VÁNOČNÍ E-BOOK

Dnes nepřicházím s novým receptem, ale novou informací, která Vám spoustu nových receptů přinese. Tentokrát bych totiž tyto řádky ráda věnovala povídání o projektu, na kterém jsem pracovala posledních pár měsíců. Je jím náš vůbec první E-Book, který je plný Vánoc. Jsou tomu 4 roky, co jsem sem na blog …

OŘECHOVÉ KAPSY

Venku se ochladilo, chvílemi sněží a já musím přiznat, že ač je ještě na Vánoce brzy, už mi toto počasí začíná evokovat sváteční atmosféru. Nejraději bych již začala zdobit byt, ale i přestože město pomalu obléká vánoční kabát, je na to u nás zatím brzy. A proto ač mám již …

CIBULOVÝ DŽEM

Svatomartinské hody se blíží a já už se nemohu dočkat až si opět po roce pochutnám na všech těch dobrotách, které tento svátek přináší. Sama ani nevím, na co se těším nejvíce. Na jemnou paštiku z husích jater, makové svatomartinské podkovy, nebo snad husu se zelím a knedlíkem? Hmm a nebo …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena