STROM PŘÁNÍ

1.6K

Naše prezentace blogu na food festivalu Restaurant day v Liberci otevřela mnoho nových příležitostí k tomu rozdat před Vánoci ještě trochu radosti těm, kteří ji potřebují. Vždyť Vánoce jsou pro to jako stvořené! Když tedy koncem listopadu přišla nabídka na spolupráci s Krajským úřadem v rámci akce Strom přání, byli jsme nadšeni a ani minutu jsme neváhali nad tím, zda ji přijmout. 
 
Strom přání je dobročinná akce pořádaná Krajským úřadem, jejíž smyslem je obdarovat děti z dětských a azylových domovů. V rámci této akce pořídili zaměstnanci krajského úřadu a krajští zastupitelé dárky pro skoro 100 dětí. Děti pozvali na slavnostní předávání dárků na úřad a během tohoto předávání jim připravili zábavný program jehož součástí jsme byli i my, Neplecha na plechu.

Naším úkolem bylo zajistit perníčkovou dílnu, ve které si mohli děti nazdobit od nás napečené perníčky a odnést si je domů. To byl tedy úkol roku! S podobnou akcí jsme se doposud ještě nesetkali, a ač z nás budou již za pár dní pyšní rodiče, s dětmi ještě žádné zkušenosti nemáme, a tak představa toho, že budeme muset ukočírovat 80 dětí naráz pro nás byla opravdovou výzvou. Nad naše očekávání jsme se s tím však poprali se vší parádou! Ještě před samotným zahájením jsme museli odolat prvotnímu návalu v naší dílničce, který nás připravil o dvě kila cukrové polevy. Neměli jsme totiž ani tušení s jakou vervou se do zdobení perníčků děti pustí. Byli to takový malí matláci, kteří vyznávali zdobení stylem čím vím, tím líp. A to jsem tam chtěla naivně dát mističky se štětcema, aby si mohli jemně doladit kontury, jenže to jsem nemohla tušit že děti budou zdobit perníky tak, že vytlačí celý obsah sáčku na celou plochu perníku v několika vrstvách, polevu si budou stříkat i do pusy a na závěr perník vykoupou v cukrových zdobítkách. Nejvíc nás vzal hošík, který si vykydnul celý sáček bílé polevy na stůl, vycachtal v tom perníček a zbytek polevy holýma rukama snědl. No, v jednu chvíli jsme měli pěkně stažené půlky, aby nám ta poleva zbyla na všechny děti, ale postupem času se sami vyselektovali pouze silní nadšenci, kteří s námi vydrželi zdobit od začátku až do konce, a tak bylo nakonec všech pochutin dostatek. Akce skončila tím, že si poslední špunt nacpal nazdobený perníček do pusy a opět se všichni rozjeli do svých domovů.



Byl to skvělý den, který nás obohatil o nové zkušenosti s malými dětmi a o krásný pocit, že jsme mohli udělat před Vánoci také něco hezkého pro ostatní. Doufáme, že se nám i v budoucnu naskytne příležitost být součástní podobné akce a věříme, že si to všechny děti užily alespoň z poloviny tak jako my!   

Zapojte se do konverzace

  1. Zajímavý a úctyhodný počin ❤️❤️❤️
    PF 2❤️17 a diky za virtuální návštěvu na mém blogu. Eva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena