ARGENTINSKÝ SPECIÁL

1.8K

 
Je krásné mít sny a ještě hezčí je, když se Vám je podaří naplnit. Já jsem vždy snila o tom, že procestuji svět a jen co to bylo možné, začala jsem si tento sen plnit. Ne vždy však vše vychází podle plánu a tak když jsem před rokem otěhotněla, bylo mi jasné, že další příčky k naplnění mého snu, budu muset odsunout někdy na potom. Melounek už je tu nějaký ten pátek s námi a ač jsem stále jednou nohou nakročená k další daleké cestě, Štěpán mě drží v ohrádce vyznačené hranicemi naší země. Nezbývá mi tedy nic jiného, než si na nějaké to cestování ještě pár měsíců počkat a pro alespoň částečné plnění snu poslat horu k Mohamedovy. 

Jsou to už dva měsíce, co nás navštívila Natálie, kamarádka z Argentiny a zároveň přítelkyně našeho nejlepšího přítele Káji a my se tak jejím prostřednictvím přesunuli na pár týdnů do divoké krajiny argentinských hor a bujného amazonského pralesa. Zavzpomínali jsme si na naši cestu po Novém Zélandu, kde jsme všichni na krátký čas našli své útočiště a během dlouhých jarních večerů se naučili vařit skvělá argentinská jídla. Argentinská kuchyně nás uchvátila. Už během prvního ochutnání nám padla do noty a my doufáme, že si ji pomocí našeho webu oblíbíte i vy!
   
Pokud se máme bavit o argentinské kuchyni, je jasné, že si každý vybaví především hovězí steaky, které jsou pro tuto zemi tak typické. Jak by taky ne, Argentina je jedním z hlavních producentů hovězího masa na světě a právem se tak pyšní titulem tradiční steakařské země. Nemyslete si však, že když do této země přijedete, že se zde bude ládovat steaky od rána do večera. Možné to zajisté je, ale byli byste ochuzeni o spoustu dalších skvělých jídel. Díky vlivu Portugalské, Španělské a Italské kultury, je totiž argentinská strava velmi pestrá. Zahrnuje těstoviny, pizzu, všechny druhy masa, ryby, mořské plody a mnoho dalšího. Jako koření používají hlavně papriku a pepř a hlavní chutě jsou postavené na česneku a cibuli. Proto jsme s Frantou museli po absolvování pár večeří s Natálií tuto zemi pasovat na cibulovou a česnekovou velmoc. Pět cibulí do jídla není nic neobvyklého, nýbrž klasická dávka pro běžné jídlo pro čtyři osoby. Sama kroutím hlavou nad tím, jak to ta jejich těla zvládají. Tím, že je v Argentině večeře před 21:00 dosti atypická, nedokáži představit, že bych byla schopná takto těžká jídla každý večer strávit a ač Natálka sama přiznala, že si je vědoma, že jíst takto pozdě není zdravé, stejně nás vždy dotlačila k tomu, že jsme za její přítomnosti jedli až v 22:00.  Teď už se nedivím tomu, že v Argentině otevírají restaurace až v 20:00 a běžné naleznete zařízení, v nichž je možné se najíst i po půlnoci. Hold jiný kraj, jiný mrav! 

Zapojte se do konverzace

  1. Blogger says:

    There is a chance you're eligible to get a $1,000 Amazon Gift Card.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena