CHIPOTLE BURGER S CIBULOVÝMI KROUŽKY

4K

Burger je pro nás ikonické jídlo Ameriky a tak když jsme prvně zavítali na půdu Nového světa, naše první kroky za jídlem vedly právě za pravými Americkými burgery. Může se to zdát jako samozřejmost, ale najít ten nejlepší burger v New Yorku, nebylo tak lehké, jak by se mohlo zdát. Možná jsme již o tomto jídle měli poněkud zkreslenou představu a vysnili si tak jeho chuť více než je reálné, ale burger, který by nám opravdu chutnal, jsme zde našli až na počtvrté. Byl jemně pálivý po uzených chilli papričkách chipotle, proložený pořádně vypraženou slaninou a oproti běžným burgerům byl obohacený o skvělé cibulové kroužky. Byla to zatím nejlepší kombinace, kterou jsme v Americe potkali a dnes bychom Vám ji chtěli touto cestou naservírovat.

Náročnost: mírně náročné

Doba přípravy: 45 minut

Co budete potřebovat (na 4 porce):
  • 4 burger housky (chcete-li domácí, zkuste tento náš starý recept ZDE),
  • 1 rajče,
  • 20 lístků mizuny (pokud nemáte, použijte jiný salát dle chuti, skvěle se hodí například rukola),
  • 4 plátky cheddaru,
  • 8 plátků slaniny.
Na maso:
  • 700 g mletého hovězího,
  • 80 g másla,
  • 1 větvička bazalky,
  • 1 větvička oregana,
  • 3 větvičky tymiánu,
  • pepř,
  • sůl.
Na dip:
  • 3 lžíce plnotučné hořčice,
  • 1 lžíce Tabasco chipotle,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 2 lžičky vinného octa,
  • 1/2 lžičky červené papriky,
  • pepř,
  • sůl.
Na cibulové kroužky:
  • 1 cibule,
  • 1 vejce,
  • 100 g hladké mouky,
  • 100 g panko strouhanky.
Postup:
  • Jako první si připravíme bylinkové máslo. Do menší misky vložíme změklé máslo, přidáme na jemno nasekanou bazalku, oregano a tymián a vše pečlivě promícháme. Máslo přendáme na alobal a zabalíme jej do tlustého válečku. Takto připravené máslo necháme v lednici 30 minut zatuhnout.
  • Nyní si připravíme dip. Do menší misky dáme hořčici, Tabasco, olivový olej, vinný ocet, papriku a dle chuti sůl a pepř. Vše promícháme a necháme chvilku uležet.
  • Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Jednotlivé plátky oddělíme a obalíme v trojobale. Nejprve tedy v hladké mouce, poté v osoleném rozkvedlaném vajíčku a na závěr v panko strouhance. V menším rendlíku rozpálíme olej a kroužky v něm smažíme do zlatova. Poté kroužky necháme od oleje okapat na papírovém ubrousku.
  • Mleté maso osolíme, opepříme a rukou pořádně propracujeme. Poté jej rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a vytvarujeme z nich placku. Ztuhlé máslo nakrájíme na 4 asi 1 cm tlusté plátky. Na 4 placky položíme po jednom plátku másla a druhou plackou je přiklopíme. Poté placku na okrajích promáčkneme, aby se spojili a vytvarujeme pravidelný burger. Maso na grilu nebo pánvi z obou stran osmažíme (cca 3 minuty z každé strany). Když je burger z jedné strany již hotový, obrátíme jej a na upečenou stranu položíme před koncem pečení sýr, který se na něm pěkně rozteče.
  • Na pánvi (nebo grilu) po burgeru usmažíme slaninu pěkně do křupava, tedy cca 2 minut z každé strany.
  • Nyní se vrhneme na sestavení burgerů. Housku podélně rozřízneme a spodní stranu potřeme pořádnou vrstvou dipu. Na dip položíme maso sýrem nahoru, na sýr naskládáme salát a rajče. Na rajče opět naneseme vrstvu dipu a na něj položíme slaninu a kroužky. Na závěr kroužky přiklopíme vrchní houskou.
  • Takto připravený burger podávejte ještě horký s hranolkami a americkou limonádou.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena