PEČENÉ SLADKÉ BRAMBORY

"Jé sladké brambory! Těm já nikdy neodolám." v ždy když na ně narazím v obchodě neodolám jejich koupi a několik z nich hodím ...


"Jé sladké brambory! Těm já nikdy neodolám." vždy když na ně narazím v obchodě neodolám jejich koupi a několik z nich hodím do nákupního košíku. Je to totiž chutná rychlá večeře, která se dá připravit snad na tisíce způsobů. Vždyť během cest jsme jich ochutnali již nespočet!

Nedá mi nevzpomenou si na naše toulky Pekingem, kdy jsme před Letním palácem císaře narazili na pojízdný stánek v němž dvě malé Číňaky prodávaly pečené sladké brambory. Ještě horké jsme je vybalili z alobalu a nemohli se dočkat až trochu ochladnou, aby nás potěšily svou sladkou chutí. Tehdy jsem si tuto surovinu zamilovala a lásku k ní  jen utužila o půl roku déle, kdy jsme si na nich pochutnávali na Novém Zélandu. Ta jejich nasládlá chuť v kombinaci s některou z čerstvých rajčatových omáček je pro mě krásnou vzpomínkou na dovolené v cizině. 

Pojďte si zavzpomínat semnou a připravte si během pár chvilek tuto mou vzpomínkou provoněnou letní večeři.


Náročnost: nenáročné

Doba přípravy: 30 minut

Co budete potřebovat (na 4 brambory):
  • 4 sladké brambory,
  • 1 cibuli,
  • 3 stroužky česneku,
  • 1 lžička mletého zázvoru,
  • 1 lžíce oleje,
  • pepř,
  • sůl.
Na salsu:
  • 4 rajčata,
  • 1 červenou cibuli,
  • 1 limetu,
  • 1 chilli papričku,
  • hrst sekané petrželky,
  • pepř a sůl.
Postup:
  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na velmi jemno. Stroužky česneku prolisujeme, přidáme olej, zázvor, sůl a pepř a vše pěkně promícháme.
  2. Alobal natrháme na 4 větší čtverce. Brambory omyjeme pěkně je potřeme omáčkou a zabalíme je do alobalu (každou bramboru zvlášť).
  3. Brambory naskládáme na plech a dáme je péct do trouby na 20 minut na 230 °C (doba pečení záleží na velikosti brambory).
  4. Mezitím si připravíme salsu. Rajčata nakrájíme na drobné kostky. Přidáme na jemno nakrájenou červenou cibuli a stejně tak najemno nakrájenou chilli papričku, kterou jsme předtím zbavili semínek. Přidáme šťávu i kůru z jedné limety a dle potřeby sůl a pepř. Vše promícháme.
  5. Upečené brambory vyjmeme z obalu, částečně je rozpůlíme a naplníme připravenou salsou, poté je pěkně posypeme sekanou petrželkou a můžeme podávat.

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images