HALLOWEENSKÉ BRAMBORY NA LOUPAČKU

3.1K

Není pro mě snad příjemnější podzimní večeře než brambory na loupačku. Z okna pozoruji sychravo, které přinesl dnešní večer a já se v pletených ponožkách, jež mi kdysi upletla Františkova babička choulím v teplé dece a přikusuji ještě horké brambory doplněné máslem, tvarohem a trochou soli. Štěpán se vkrádá ke mě pod deku a horkou bramboru děsivých halloweenských tvarů převaluje v té své malé puse, aby objevil lásku k této pochoutce mého mládí. Přesně pro tyhle chvíle mám ten náš podzim tolik ráda! 



Náročnost: nenáročné


Doba přípravy: 1 hodina


Co budete potřebovat (na 3 porce):

  • 10 brambor,
  • 100 g másla,
  • 200 g tučného tvarohu,
  • 1 lžíce mléka,
  • malá hrst čerstvé sekané pažitky,
  • 1/2 lžičky soli,
  • 1/4 lžičky pepře,
  • 1/2 lžičky mleté papriky.

Postup:

  1. Do velkého hrnce nalijeme vodu.
  2. Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a očistíme kartáčkem. Poté jim menším nožíkem vyřízneme oči, nos a ústa a špičkou nože nažízneme několik jizev, ať je brambora co nejděsivější. Jednotlivé brambory vkládáme do připravené vody, pokud by byly dlouho na vzduchu, začaly by černat. Když máme všechny brambory připravené, pořádně je vykoupeme v hrnci ve vodě, a vodu scedíme, poté nalijeme novou vodu, abychom se zbavili přebytečného škrobu, který brambory do vody vypustily.
  3. Brambory vaříme v nesolené vodě 45 minut nebo dokud nejsou měkké (tedy dle jejich velikosti, my použili středně velké brambory).
  4. Než se brambory uvaří připravíme si tvaroh. Tvaroh vložíme do misky, přidáme mléko, sekanou pažitku, sůl, pepř a papriku a vše pečlivě promícháme.
  5. Uvařené brambory scedíme a podáváme s máslem, solí a tvarohem.
Pokud chcete dosáhnout více vrásčitějších brambor, po scezení je v hrnci bez umělých uch vložte do trouby a ještě chvíli je pečte (na 200 °C 15 minut). Poté brambory vyndejte z trouby a nechte je 5 minut přiklopené poklicí, aby se zapařily.
Naše nepleší cestopisná kuchařka je již na světě a ráda by byla u tebe doma! Chceš se na ní kouknout? KLIKNI ZDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena