PODZIMNÍ PANNA COTTA

František si po týdnu vyžádal něco sladkého k odpolední kávě a jelikož jsem již delší dobu měla v hlavě myšlenku udělat Panna Cottu, byla volba jasná. Jediné s čím jsem si trochu lámala hlavu bylo, jak to na Františka navléci. Jestli totiž něco opravdu bytostně nesnáší, tak je to puding. …

NAŠE ČESKÉ SMAŽENKY

Pracovní týden bývá někdy velmi hektický a tak nezbývá čas na velké vyváření. Proto milujeme jednoduché variace, které nás skvěle zasytí a přitom i potěší náš mlsný žaludek. Právě tyto dny se skvěle hodí k přípravě jednoduchých smaženek, jenž do českého seznamu večeří neodmyslitelně patří a tak i tady u …

KŘEPELČÍ HOSTINA

Dnes Vám přinášíme opravdovou bombu, vitamínovou bombu, která má tolik zdravých složek, že jen marně přemýšlíme nad surovinou, která ji předčí. O čem mluvím? O křepelčích vejcích. Křepelčí vejce totiž obsahují snad všechno, co naše tělo potřebuje. Nalezneme v nich velké množství draslíku, železa, fosforu, mědi, kobaltu, niacinu, esenciálních aminokyselin, …

JAHODOVÝ NÁPOJ S BAZALKOU

Léto už je za námi a s ním i čas prázdnin a dovolených. Vedro nás však neopouští a tak i nyní přichází ten správný čas na ledový nápoj. My si jím zavzpomínáme na naši jarní dovolenou na Bali, kde jsme se tento recept naučili, a zároveň se zchladíme v těchto …

JAHODOVO-REBARBOROVÝ CRUMBLE

Markétka je poslední dobou stále více na sladké. Není se čemu divit, moje kulatá manželka je teď tak nějak na všechno, až se tomu nechce věřit. No abych nepřeháněl, není to tak hrozné, ale sladké jí opravdu jede. Abych jí udělal radost, rozhodl jsem se jí nachystat něco sladkého. Bohužel …

SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 41: LÍVANCE

Lívanec je stejně jako palačinka snad nejpopulárnějším dezertem vůbec. Dělá se v nejrůznějších variacích po celém světě a jejich obliba neustále roste. Není taky divu, vždyť se jedná o nejstarší obilný pokrm na světě a každý ho má rád.  Víte odkud k nám ten lívanec vůbec přišel? Možná Vás stejně …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena