KUSKUS S KŘEPELČÍMI VEJCI

2.1K

Poslední dny v práci jsou pro mě malým očistcem. Vstávat brzo ráno, celý den se soustředit na plnění pracovních úkolů a do toho předstírat, že je Vám vlastně naprosto skvěle (vždyť těhotenství je přeci nejkrásnější období ženy!?). Večer přijít utahaná a hladová z roboty do dočista vyjedeného bytu a vymyslet “ze vzduchu” dobrou večeři pro nemocného manžela, to pro mě chvílemi nadlidský úkol. Ještě, že my ženy zvládáme všechno a ještě, že mám nekonečné zásoby kuskusu, který mě vždycky zachrání. Stačí skočit na zahrádku pro cuketu, na okno pro rajčata a můžeme se do toho pustit!   

Co budete potřebovat (pro 2-3 osoby):
  • 400 ml hovězího vývaru,
  • 200 g kuskusu,
  • 1 menší cuketa,
  • 3 rajčata,
  • 5 křepelčích vajec,
  • menší hrst petrželové nati,
  • 1 stroužek česneku,
  • olivový olej,
  • pepř,
  • sůl.
Nejprve
si dáme vařit křepelčí vajíčka (vajíčka vaříme 3 minuty od bodu varu). Než se nám uvaří, tak si na pánvi rozpálíme olivový olej a chvíli na něm opékáme na malé kousky nakrájenou cuketu. Poté přidáme nakrájená rajčata, nasekanou petrželovou nať, utřený česnek a dle chuti pepř a sůl. Opečenou směs dáme do misky a pustíme se do přípravy kuskusu. Na očištěné pánvi si na olivovém oleji osmažíme kuskus. Vedle si v kastrolu přivedeme k varu vývar a jakmile se vaří zalijeme jím osmažený kuskus (Nevíš jak správně uvařit kuskus?). Hotový kuskus nasypeme do misky s připravenou zeleninou a promícháme. Na závěr přidáme oloupaná a nakrájená křepelčí vajíčka.

Doba přípravy 35 minut s náročností 1/5. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena