LISTOPADOVÝ RESTAURANT DAY V LIBERCI

1.1K


Rok se s rokem sešel a Liberec opět přivítal populární festival jídla zvaný Restaurant day. Restaurant day se sice v Liberci koná čtyřikrát do roka, ale pro nás je to pouze jednou ročně, protože ač děláme co děláme, jiný termín než ten listopadový, prostě nestíháme. A tak stejně jako loni, i tentokrát jsme se rozhodli předvést naše kuchařské umění a opět se ho po roce zúčastnili. Během těch 12 měsíců se toho však hodně změnilo. Zatímco minule jsme tuto akci absolvovali pouze jako no name stánek, letos jsme se hrdě zapsali pod jménem našeho blogu: NEPLECHA NA PLECHU!

Restaurant day navíc vyměnil místo konání a mohl se tak předvést v plné kráse v příjemných prostorách liberecké knihovny. Knihovna tak tuto akci pozvedla zase o level výše. Na rozdíl od vymrzlých prostor libereckého výstaviště totiž zajistila příjemné teplo. Třípatrová budova nabídla větší prostorový komfort a hlavně poskytla potřebné chillouty, kde návštěvníci mohli čerstvě zakoupené dobroty hned zkonzumovat.




Týden urputné dřiny a přípravy na naši prezentaci se i letos vyplatil. Opět jsme měli prakticky vyprodáno už během první hodiny! Ano, chlubíme se tím a nestydíme se za to! Jsme totiž rádi, že všem chutnalo. Někteří si dokonce přišli pro další nášup. Mlsní pánové i několikrát a my jsme za tuto poctu vděční! Asi se vyplatilo letošní nabídku rozšířit i o slané výrobky, a proto se i příště na ni zaměříme, hlavou se nám totiž honí spousta skvělých receptů.

A co jsme u nás mohli letos ochutnat?
  • čokoládový dort s kandovaným pomerančem,
  • oříškové a vanilkové cupcakes,
  • čokoládové lanýže s červenými vlašáky, kakaem či kokosem,
  • vánoční perníčky, 
  • vánoční cookies s karamelizovanou pomerančovou kůrou,
  • pikantní kuskus na bylinkách s řepou a sušenými rajčaty,
  • gurmanské bagely se zkaramelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní,
  • tradiční vánoční pečený čaj.
Letos jsme si to opravdu užili. Už jsme totiž věděli do čeho jdeme a mohli jsme tak zapracovat na tom, co jsme minule podcenili. Atmosféra tak byla uvolněnější a my doufáme, že příště to bude ještě lepší!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena