Také jste již objevili kouzlo domácího pečiva? Pokud ne, vyzkoušejte alespoň tyto jednoduché bagety. Jsou ze sušeného droždí, nemusí se hníst a pokud jste jim ochotni ukrojit z trochy svojí pozornosti, skvěle se vám odvděčí. Je to totiž vynikající pečivo bez zbytečné práce navíc. A víte, co je nejlepší? Zvládají ho s malou pomocí připravit i děti a skvěle se u toho zabaví.
Pečivo již prakticky nekupuji. To domácí je totiž nejen chutnější, déle vydrží a z ekonomického hlediska je též výhodné. Poměr cena/výkon tu tak dosahuje skvělých hodnot a člověk má i hezký pocit z toho, jak krásně mu čerstvé bochníky po bytě voní. Doma si tak připravuji nejen toustový chléb, ale i kváskový bochník, nebo také housky, rohlíky či nejrůznější bagety a preclíky, ostatně všechny toto recepty znáte z naší snídaňové kuchařky, a tak věřím, že jsou pravidelně doma i u vás. Tentokrát se však pojďme zaměřit na tento nový recept na bagety téměř bez práce.

BAGETY TÉMĚŘ BEZ PRÁCE
Co budete potřebovat
- 400 g hladké mouky
- 5 g sušeného droždí
- 10 g soli
- 300 ml vody
- 30 ml olivového oleje
Postup
- Mouku, droždí a sůl promícháme ve velké míse. Poté přilijeme vodu a olej a vše promícháme v těsto, které nemá tvar a není tím pádem kompaktní. Vše přendáme do jiné mísy, kterou jsme předtím dobře vymazali olejem. Utěrkou jej přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
- Nyní těsto přeložíme, díky čemuž se hezky zpevní. Z jedné strany ho tedy podebereme, natáhneme a přeložíme do středu. Takto pokračujeme ze všech stran, tedy postupně alespoň na pěti místech. Těsto překládáme 2 hodiny každých 30 minut. Celkově tedy s předešlým přeložením 4x.
- Pak pomoučíme pracovní plochu. Těsto na ní vyklopíme a rozdělíme na 4 díly. Každý díl lehce natáhneme a přesuneme buď na plech vystlaný pečicím papírem, nebo na plech na bagety. Zde jej necháme ještě 30 minut odpočívat.
- Troubu vyhřejeme na 200 °C.
- Bagety vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C na 25 minut.
Poznámky



Markét, děkuji moc za recept! Něco takového jsem hledala a nemůžu se dočkat až vyzkouším.
Ráda bych se zeptala, jak často pečete pro rodinu domácí pečivo a podle čeho se rozhodujete, co budete péct? Pečete třeba každou neděli vždy na další týden?
Díky moc!
Terka
Dobrý den Terezo,
plánuji vše toto sepsat do letošního ebooks. Měl by tam být veškerý harmonogram vaření a pečení během týdne.
Tím, že jsme rodina čtyř a jeden syn mi již chodí do školy, díky čemuž musím chystat svačiny, peču pečivo většinou dvakrát týdně. Jednou kváskové, jednou kynuté. Kváskové vždy vydrží déle čerstvé.