VEPŘOVÁ PANENKA S NOKY Z BRAMBOROVÉ KAŠE A GLAZOVANÝMI HRANOLKY Z MRKVE

2K
Od té doby co jsme si Štěpána přivezli z porodnice, Franta spí jako dudek a ač chodí spát dříve, stává déle a v noci zaspí i ten největší Štěpánův pláč, stále se cítí unavený a vyčerpaný z toho našeho malého pokladu. Přišel tedy čas mu zvednout náladu a doplnit energii pořádním kusem masa. Když tedy dnes opět přišel vyčerpaný z práce a pod očima měl kruhy jak pytle na hady, slitovala jsem se nad ním, uložila ho do postele vedle konečně uspaného Štěpána a během těch dvaceti minut, které náš Melounek dokáže v kuse naspat, jsem rozpálila pánev a připravila Frantovi něco, co mu zaručeně zvedne náladu. Vepřová panenka potěší snad každého a když k tomu vezmu fakt, že jsme doma steaky neměli od té doby co jsem otěhotněla, tak už bylo vážně na čase to napravit!  
Co budete potřebovat (pro jednoho chlapáka):
  • 200 g vepřové panenky,
  • 3 brambory,
  • 1 karotka,
  • trochu másla a mléka na kaši,
  • třinový cukr,
  • citrón,
  • sůl,
  • pepř,
  • balzamico z granátového jablka.
Ve vroucí vodě si uvaříme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, ze kterých posléze uděláme kaši (rozšleháme osolené brambory s máslem a trouchou mléka). Kaši necháme v lednici vychladnout. Panenku nakrájíme na malé steaky a na pánvi s rozpáleným olejem opékáme z každé strany cca 3 minuty. Než se panenka opeče nakrájíme si ze syrové mrkve hranolky a dáme je ke steaku na pánev. Trochu je pocukrujeme a opékáme ze všech stran dokud trochu nezměknou. Ke steaku také přidáme lžící udělané noky z bramborové kaše. Kaše musí být studená, aby šla dobře opéci. Já jsem měla kaši připravenou z víkendu. Čím odleželejší, tím lepší a navíc je to skvělá alternativa jak zdělat zbytky. Noky opečeme z obou stran a když je vše připravené, dáme to na talíř. Mrkvové hranolky ještě zakápneme šťávou z citrónu a talíř dozdobíme balzamikem z granátového jablka nebo jiným krémovým balzamicem, dle vlastní chuti.
Doba přípravy 20 minut s náročností 1/5. 

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Vypadá to opravdu úžasně! Sice nejsem masový člověk (ne, že bych byla vegetarián, pouze si nelibuji v mase :D). Ale tohle vypadá úžasně!!! ♥♥♥
    Opět krásné fotky!♥
    S láskou
    ♥JORIES♥

    http://basic-whitegirl.blogspot.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena