SNOVÉ ZÁMKY

1.3K

Už od mala jsem zvyklá mít vše do detailu naplánované a jen těžko se smiřuji s tím, že život se prostě naplánovat nedá. Když jsme s Frantou před 6 lety kupovali náš malometrážní byt v Machníně, bylo jasné, že to na dlouho nebude a až se rozhodneme založit rodinu, pořídíte si něco většího. 6 let však uteklo jak voda a i přestože otázka nového přírůstku byla poslední roky téměř denním chlebem, k novému bydlení jsme se jaksi neměli. No, popravdě řečeno se k němu neměl hlavně Franta, a ač jsem mu stále otloukala o hlavu, že mimčo bude až s novým bydlením, osud to chtěl jinak a tak pár měsíců na to nám začal kolem domu kroužit čáp! Najednou jsme byli tři a na 45 m2 se začali tísnit. Konečně se tedy rozběhl koloběh shánění nového bytu, který byl po téměř dvou letech zdárně dovršen podpisem smlouvy. Hurá! Jak já se těšila na to, až budu opět moci popustit uzdu své fantazii a vytvořit nám nový domov pro náš nový život ve třech! No jo, jenže né vždy je vše tak jak by si člověk přál. Franta do večera v práci, Štěpán příliš aktivní a na mě visel jeho vývoj i vývoj naší Neplechy. Když tedy veškeré zařizování s bytem padlo na mě, přestala jsem znát noci a pomalu začala mít k zařizování hnízda odpor. Moje vzdušné zámky, které jsem si vysnila měly vždycky nějakou překážku a tak nic nedopadlo na poprvé! Jak mám vědět, kde chci zásuvku, když v rukou ždímám pouze plány od něčeho co je pro mě zatím dosti imaginární a absolutně neuchopitelné? Zjišťuji, že má představivost začíná mít značné mezery a já si se vším musím poradit sama! 4 měsíce intenzivního řešení však daly vzejít představě a já už se nemohu dočkat toho, až spatří světlo světa. Snad bude alespoň z poloviny tak hezká jako ji mám před očima. A já tak budu mít zas něco, na co budu opět pyšná!


Prostor máme vyřešen, koupelna hotová a teď přichází fáze dořešit kuchyň. Asi nejtěžší položka ze všech. Nejvíc finančně náročná část a zároveň duše celého bytu, jak jinak by to vlastně taky u blogerů mělo být že? Její tvar nám je již jasný. Vždy jsem toužila po ostrůvku uprostřed, stěně s vysokými skříněmi a rozhodně tam musí být ten granitový dřez, který jsem chtěla již před 6ti lety! Musí se zde odrazit naše láska k přírodním materiálům a smysl pro detail. Jo, to bude ona! Moje vysněná kuchyň, která je sice ještě během na dlouhou trať, ale už začíná mít hmatatelné obrysy. 


Myslím si, že se smyslem pro design na tom nejsem úplně tak špatně, ale ať je člověk v této oblasti sebeznalejší vždy si musí někam přijít pro inspiraci. Pro někoho je to příroda pro jiného město v dnešní době je to hlavně i internet a pro nás amatéry spásný Pinterest. Kdo by jej neznal že? Jenže i ten Pinterest má již omezené možnosti a tak hledám kanály i jinde. Ráda se protloukám sítěmi internetu, abych se prošmejdila doplňky, které se nám budou hodit a i přestože je pro mě tento způsob inspirování velkým žroutem času, při plánování bytu tu asi ani jinak nejde. Kdo by to byl řekl, že mi e-mailová komunikace a dokonce i spamy přinesou poměrně velkého pomocníka, kterým je Favi. Je to takový srovnávač, díky kterému jsem objevila mnoho kousků za výrazně nižší ceny, než jsem měla původně vybrané a dokonce i pár kousků, které mě naťukli k dalším nápadům! Taky to znáte? Jdete se jen na minutu kouknout na net a najednou jsou z toho dvě hodiny a plný košík? Myslím, že je to všude stejné a proto, abych v tom nebyla sama, nabízím Vám dnes malou inspiraci k zabydlování kuchyně v našem stylu.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena