FRESH SYDNEY SANDWICHES

3.7K

Ohlížím se na zpět svým životem a ač si nepřipadám nijak stará, musím přiznat, že je až neuvěřitelné jak se věci mění. Nemluvím teď jen o vývoji technologií, které nás snad každým dnem ženou kupředu, ale o celkovém vývoji a možnostech, o kterých se našim rodičům ani nesnilo, které s naší generací začaly a pro naše děti budou samozřejmostí. Mluvím o poznávání světa a jeho celkové provázanosti a otevřenosti pro nás všechny.

Pamatuji si na dobu, kdy jsem chodívala na střední školu a moji spolužáci toužili po tom vyjet někam na výměnný pobyt do zahraničí. Na vysoké škole to bylo ještě markantnější a jen co jsme dostudovali a začali si hledat práci, mnoho z nich se rozuteklo do různých koutů světa, ve kterých žili dlouhé roky a někteří tam žijí dodnes. Já jsem v sobě tuto touhu nikdy neprobudila, sice cestování miluji a je mojí součástí, ale představa odloučenosti od rodiny a nutnosti se spolehnout pouze sama na sebe v úplně cizím prostředí mě nikdy nelákala a možná spíš i děsila. V životě člověka jsou však situace, které dokáží změnit i dlouho prosazované názory a ač bych nikdy nevěřila, že mě někdy může některé místo oslovit natolik, že bych nabídku přestěhovat se sem nikdy neodmítla, po návštěvě Sydney jsem tento svůj názor musela přehodnotit! 

Je to zvláštní, ale myslím, že vše co se v našem životě děje, se děje z nějakého důvodu. A možná právě proto byl náš výlet do Sydney jakousi náhodou a náhlým rozhodnutím u narychlo koupených letenek. Tenkrát se nám totiž 32 hodin dlouhý let na Cookovy ostrovy zdál na jeden zátah sakra dlouhý a proto jsme se jej rozhodli rozdělit 6-ti denním stopoverem v Sydney. Stopoverem, který v nás zanechal velmi silnou stopu a ukázal nám úplně jiný svět, který lze jen těžko popsat. Něco takového je totiž potřeba prožít! Sním o tom, že se třeba jednou opět budu procházet těmi zelenými parky, ve kterých lidé po ránu cvičí, meditují a v době oběda se schází, aby se setkali s přáteli a vychutnali si oběd z krabiček, které po cestě z kanceláře v 25. patře koupili v některém z těch čerstvostí napěchovaných bister! Miluju toto místo a jsem vděčná za to všechno, co mi návštěva Sydney dala! Dnes Vám toto všechno chci předat v tomto čerstvostí nabytým sandwichem, který je až po okraj napěchovaný inspirací z těchto místních bister!

Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 30 minut
  • 20 minut příprava surovin,
  • 10 minut příprava sandwichů.

SANDWICHE S ŘEPOU




Co budete potřebovat (na 2 sandwiche):
  • 4 plátky amerického toustového chleba,
  • 2 avokáda,
  • 1 rajče,
  • 2 hrsti řeřichy,
  • 1 řepa,
  • 2 vejce,
  • pomazánkové máslo,
  • křen,
  • hořčice,
  • pepř,
  • sůl.
Postup:


  1. Řepu očistíme a den předem ji uvaříme ve vodě.
  2. Uvařenou řepu oloupeme a na struhadle na hrubo nastrouháme. Nastrouhanou řepu vložíme do misky, přidáme cca 1 cm nastrouhaného křenu, pepř a sůl a promícháme.
  3. Avokádo rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky, rajče nakrájíme na kolečka.
  4. Na pánvi usmažíme volská oka.
  5. Oba plátky toustového chleba namažeme z jedné strany pomazánkovým máslem, na namazanou stranu poklademe nakrájené avokádo a rajče. Jako další vrstvu dáme nastříhanou řeřichu a na ni připravenou řepu s křenem. Na vrch dejte volské oko, které mírně osolíme a nakonec přiklopíme namazanou stranou toustu.

SANDWICHE S LOSOSEM



Co budete potřebovat (na 2 sandwiche):
  • 4 plátky amerického toustového chleba,
  • 2 avokáda,
  • 1 citrón,
  • 1 rajče,
  • salát rukola,
  • petržel,
  • pažitka,
  • 100 g uzeného lososa,
  • 2 vejce,
  • pomazánkové máslo,
  • 1 lžíce hořčice,
  • pepř,
  • sůl.

Postup:


  1. Avokáda rozpůlíme, vydlabeme a v menší misce vidličkou rozmačkáme, přidáme trochu citrónové šťávy, sůl a pepř a vše zamícháme.
  2. Rajče nakrájíme na plátky a z vejce uděláme volská oka.
  3. Do pomazánkového másla zamícháme lžíci hořčice.
  4. Oba plátky toustového chleba namažeme z jedné strany pomazánkovým máslem, na namazanou stranu dáme vrstvu avokáda, na ni dáme salát rukola, na rukolu položíme plátky rajčete, rajčata posypeme na drobno nasekanou pažitkou a petrželkou, přiklopíme je plátky uzeného lososa. Na vrch dejte volské oko, které trochu posolíme a na závěr sandwich přiklopíme namazanou stranou druhého toustového chleba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena