ŠVESTKOVÁ OMÁČKA K MASU

Procházím se parkem a s pohledem na stromy, kterým se už pomalu začínají barvit listy si uvědomuji, že se opět začíná léto chýlit ke své...


Procházím se parkem a s pohledem na stromy, kterým se už pomalu začínají barvit listy si uvědomuji, že se opět začíná léto chýlit ke svému konci. Za chvíli tu bude podzim a s ním přijdou i chladné dny, které nás oberou o možnost relaxu na terase, o ty krásné letní večery s ledovým drinkem v ruce a naše neméně oblíbené grilování. Chci si tyhle poslední letní dny užít jak se patří a nic nenechat náhodě, která snad přinese teplý podzim! Dnes jsme tedy opět rozpálili náš gril a k připravenému masu si také přichystali domácí švestkovou omáčku, která je skvělou variantou jak zpracovat zrající švestky!


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 10 minut (pokud budete připravovat i vlastní povidla tak + 1,5 hodiny)

Co budete potřebovat:
  • 300 g švestkových povidel
  • 4 cl slivovice,
  • 1 dcl červeného vína,
  • 1/2 lžičky skořice,
  • chilli dle chuti,
  • sůl.
Postup:
  1. Povidla přendáme do misky, přidáme slivovici, skořici a vše promícháme. Poté přidáme dle chuti chilli a sůl a opět vše promícháme. Mějte na paměti, že se chilli v omáčce rozleží, proto to s ním nepřežeňte. 
  2. Když máme omáčku ochucenou, přidáme dle potřeby červené víno v takovém množství, aby byla omáčka polořídká. Většinou to vychází na 1 dcl, ale může to být i méně. 
  3. Omáčku přidáváme ke grilovanému masu nebo k vepřové pečeni.




You Might Also Like

1 komentářů

Flickr Images