ČOKOLÁDOVÉ COOKIES

Když někde řeknu, že nemusím moc čokoládu, většinu lidí to překvapí. Čokoláda je totiž snad nejoblíbenější pochoutkou, kterou si jako sl...


Když někde řeknu, že nemusím moc čokoládu, většinu lidí to překvapí. Čokoláda je totiž snad nejoblíbenější pochoutkou, kterou si jako sladkost můžeme dopřát a variací na dezerty z ní je nespočet. Jak ji tedy někdo nemůže mít rád? Sama nevím, možná jsem jen nikdy neochutnala tu správnou nebo jsem k lásce k ní potřebovala čas. Čokoláda si totiž u mě našla prostor až teprve nedávno, při naší první návštěvě Nového světa. Nikde jinde jsem totiž snad neochutnala tolik čokoládových dezertů jako právě tady. Brownies se to zde jen hemžilo, čokoládovými dortíky a muffiny jak by smetl a ani cookies nebyly pozadu. Právě ty cookies jsem si tu zamilovala. Byly chutnou kombinací křupavých sušenek a plně čokoládového brownies. Nešlo jim odolat a tak vždy když jsme procházeli Chelsea market jsem po nich pokukovala a nejednou se na ně nechala zlákat. Dnes bych na ně chtěla nalákat vás a pevně věřím, že se mi to povede. 




Co budete potřebovat (na 25 ks sušenek):
  • 150 g másla
  • 250 g hořké čokolády s vysokým procentem kakaa  
  • 2 vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 100 g krupicového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 1/2 lžičky pepře
Postup:
  1. 150 g čokolády rozdělíme na kostičky a spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. (Vodní lázeň utvoříme tak, že do menšího kastrolku nalijeme vodu a na kastrolek položíme kulatou horkuvzdornou misku, která bude kopírovat okraj kastrolku. Vodu přivedeme k varu a poté ji stáhneme, aby se nevařila. Voda se nesmí vařit, aby nám nechrsla do čokolády nebo se nám do ní nedostala pára, která by ji srazila.) Čokoládovou směs necháme vychladnout.
  2. Zbylou čokoládu (100 g) nakrájíme na cca 0,5 cm velké kousky.
  3. Troubu dáme předehřívat na 180 °C. 
  4. Do velké misky prosejeme mouku a kakao, poté přidáme oba cukry, pepř a vše promícháme. Dále přidáme vejce, nakrájenou čokoládu a vychlazenou čokoládovou směs. Vše ručně propracujeme v kompaktní těsto, ze které vyválíme 25 kuliček. Ty poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
Nelekejte se toho, že se vám sušenky zcela narozplácnou, tak je to totiž správně. Tyto cookies jsou více buclaté a svou konzistencí připomínají brownies. Stále jsou však křupavé.





You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images