KURZ VAŘENÍ INDONÉZKÉ KUCHYNĚ

1.1K
Když jsme se v lednu rozhodli pustit do Sandtnerkovské výzvy, bylo naším cílem naučit se vařit klasickou českou kuchyni. Po třech měsících usilovné práce v kuchyni, jsme se však cítili natolik na výši, že jsme se rozhodli jet na Bali a ukázat místním kuchařům, jak to dělají Češi. No, samozřejmě to berte s nadsázkou, šlo spíš o to, že jsme si chtěli odpočinout od bůčků a knedlíků a zatoužili se naučit vařit trochu lehčí a hlavně zdravější kuchyni. 
Už v Čechách jsme si vyhlídli hotel, který nabízel kuchařský kurz dle našich představ a tuto dovolenou jsme tak poněkud netradičně pojali jako gastro cestovatelé. Náš kurz vedl šéf kuchař krásného pětihvězdičkového hotelu Hanging gardens of Bali Puja Ariana s jehož prací jsme se seznámili během předešlých večeří v hotelu a o to více jsme se na kurz těšili, protože tak dobrá jídla, jako ta jeho, jsme snad ani v Alcrónu neochutnali. Například créme brulé, které Franta ani z donucení nepozře, zde zblajznul jako malinu.
Kurz jsme absolvovali v prostředí krásného chrámu, který se tyčil na druhé straně údolí, z něhož byl krásný výhled na náš hotel. Během lekcí jsme se naučili vařit autentickou indonéskou kuchyni, která zahrnovala 4 tradiční chody. Jednalo se o polévku Soto Ayam, tradiční rybu Balinese Pepes s kuřecími tyčkami Satay Lilit Ayam, dezert Kolak Pisang a omáčku Peanut sauce. Dozvěděli jsme se jak umíchat základní směs balijského koření a jak jednotlivé ingredience rozeznat. A osvojili si techniku vaření bez stresu.   
Následující dny se u nás na blogu ponesou v duchu této kuchyni a tak si v tomto týdnu s námi budete moci uvařit všechny výše zmíněné recepty. Doufáme, že vás tato kuchyně nadchne alespoň z poloviny tak jako nás!

Zapojte se do konverzace

  1. Markéta says:

    Musím říct, že takový kurz by se mi teda taky líbil!!! 🙂

    Diary of M

    Už se těším na spoustu receptů

    M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena