SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 51: KOPROVÁ OMÁČKA

566

Rychlá, chutná a
jednoduchá. Taková je jedna z nejklasičtějších českých omáček: koprová
omáčka. Mnohým z nás ji znechutila školní jídelna, ale jsou i tací,
kteří se nenechali odradit a koprovku mají rádi stále. My mezi ně
bezesporu patříme a proto Vám ji z chutí přinášíme v nedělní
Sandtnerkovské výzvě.

Co budete potřebovat (5 osob):
  • 20 g másla,
  • 30 g mouky,
  • sůl,
  • kopr,
  • 10 g cukru,
  • 1/16 litru octa,
  • 3 lžíce kyselé husté smetany,
  • 1 žloutek 

Recept podle Sandtnerky:

Z másla a mouky připravíme světle žlutou jíšku,
zředíme ji vývarem a povaříme. Přidáme opraný, nasekaný kopr, podle
chuti osladíme, osolíme, okyselíme a před podáváním zamícháme do omáčky
ve smetaně zašlehaný žloutek.
Kopračku
děláme běžně trochu jinak, ale dnes jsme chtěli klasiku a tak jsme
postupovali podle receptu, jediné co jsme si neodpustili, tak jsme na
závěr přidali do omáčky celá vejce, která máme tak rádi. Omáčku jsme
podávali s domácím houskovým knedlíkem.

Doba přípravy 35 minut s náročností 1/5. 

Zapojte se do konverzace

  1. Czech Blondýn says:

    Mňam!

  2. Amelie says:

    Koprovku miluju. I když já raději s bramborama.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena