Ani náš Ježíšek není milionář, a tak ač se letos s dárky opravdu pochlapil, na strojek na těstoviny už finance nezbyly. Opět tak budeme muset počkat na strojek na těstoviny do dalších Vánoc a i nadále se jako profesionální kuchaři patlat s pastou ručně. Nejsme přeci žádné padavky a proto nás ani práce s ravioli neomrzí. Pokud i vy jste milovníci domácích těstovin, a nebo jen rádi zkoušíte v kuchyni nové recepty, vyzkoušejte naše domácí ravioli s řepou, bylinkami a sýrem ricotta.
Co budete potřebovat (2 osoby):
- 300 g hladké mouky,
- 3 vejce,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 2 lžíce vody,
- sůl,
- muškátový oříšek,
- 1 menší řepa,
- 100 g sýra ricotta,
- tymián,
- hrst vlašských ořechů.
Mouku, vejce, lžíci olivového oleje, 2 lžíce vody, špetku soli a muškátového oříšku zpracujeme v hladké pevné těsto. Těsto zabalíme do fresh folie a uložíme na hodinu do ledničky. Mezitím si uvaříme řepu, kterou po jejím uvaření nastrouháme na jemném struhadle. K řepě přidáme sýr a tymián. Směs mírně osolíme. Vychladlé těsto rozdělíme na 2 části a obě části vyválíme na 1 mm tenký plát. Na jeden plát naklademe v malých kopečcích řepnou směs zhruba 2 cm od sebe a druhým plátem jej přiklopíme. Okraje důkladně přitiskneme a poté rozkrájíme rádýlkem na ravioli. Ravioli vaříme 3 minuty v osolené vroucí vodě. Podáváme je pokapané olivovým olejem a posypané vlašskými ořechy.
Doba přípravy 2 hodiny s náročností 2/5.
Páni vypadá to suprově! Mám na to strašnou chuť! 😀 Můžu se zeptat čím fotíš! Ty fotky jsou nádherné!
Také píšu blog a byla bych nejšťastnější člověk na světě kdyby ses podívala!
Přeji ti mnoho štěstí, lásky a úspěchů!
S láskou
♥JORIES♥
http://basic-whitegirl.blogspot.cz/
Děkujeme!
Fotím Canonem EOS D600 a objektiv Sigma 17-70 mm. Blog máš také velmi pěkný, přejeme hodně úspěchů.
Děkuji. Moc si toho vážím! Děkuji moc!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
http://basic-whitegirl.blogspot.cz/
Bože, mnam! To je tak krásný blog 🙂
Ejnets in Lisboa
Zajímá tě cestování, přidej se k naší skupině na fb TADY
Děkujeme!
Cestování milujeme stejně jako jídlo a Lisabon, ten nám obzvlášť přirostl k srdci!