LUXUSNÍ BAGETY NEPLECHY NA PLECHU

3.5K

Šestinedělí pro mě bylo Božskou komedií a já jsem neskutečně ráda, že už je tato etapa za mnou. Ze dne na den jsme byli tři a já najednou stála před úkolem sžít se s novým a značně nepřizpůsobivým členem rodiny. Z počátku jsem si procházela Peklem, konec byl Očistcem a já teď jenom čekám, až přijde ten vytoužený Ráj. No, jak tak na toho našeho Melounka koukám, ráj je asi v nedohlednu, ale to nám nebrání v tom, abychom konečně vyrazili někam dál, než na malý okruh kolem baráku. Na první výlet jsem se těšila jak dítě na Vánoce a tak jsem tohle naše první vypuštění do přírody nepodcenila a kromě velkého balení plínek s sebou přichystala i pořádně nadupanou svačinu!

Co budete potřebovat (8 ks baget):

  • 300 ml mléka,
  • 20 g Hery,
  • 350 g polohrubé mouky,
  • 150 g hladké mouky,
  • 1 sáček sušeného droždí,
  • 1 lžička cukru,
  • 1 lžička soli.

Do baget:

  • 250 g pomazánkového máslo,
  • 3 lžíce jogurtu,
  • 1 lžíce hořčice s pomerančem,
  • nať cibulky,
  • pepř,
  • sůl.
  • 8 plátků slaniny,
  • 50 g sušených rajčat,
  • salát lollo rosso,
  • sýr s modrou plísní,
  • 2 červené cibule,
  • 100 ml červeného vína,
  • třtinový cukr,
  • olivový olej. 
Ve vlažném mléce necháme vzejít kvásek. V míse si promícháme obě mouky, sůl a cukr, přidáme kvásek a rozpuštěný tuk a vše zpracujeme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 dílů, ze kterých vypracujeme malé bagetky. Bagetky vložíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme opět hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté bagety potřeme osolenou vodou a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 minut.
V míse si smícháme pomazánkové máslo, jogurt, hořčici, jemně nasekanou cibulovou nať, trochu soli a pepře. Vychladlé bagety namažeme pořádnou vrstvou pomazánky. Polovinu obložíme salátem, slaninou a na nudličky nakrájenými sušenými rajčaty. Druhou polovinu obložíme vysmaženou slaninou, nakrájeným sýrem a na pánvi zesklovatělou cibulkou zakápnutou vínem a mírně oslazenou cukrem.

Doba přípravy 3 hodiny s náročností 2/5.
 

Zapojte se do konverzace

  1. Helena Davidová says:

    Markét, neboj, ono si to sedne :o) Vydrž!
    Ty bagetky, to je opravdu velký luxus! S vámi bych na výlet šla :o)
    Hezký večer. Helena

    1. Markéta says:

      V to doufám! Jsem ráda, že se bagely líbí.

  2. michaelasorelova says:

    Gratuluji, žes vše přežila, když si vzpomenu, co mi vše říkala mamka, jak v šestinedělí brečela ještě víc než já, tak to musí být opravdu těžké. 😀 Jsi statečná a držím palce, aby se brzy dostavil vytoužený Ráj! Bagety si ukládám – vypadají dokonale!
    Mr. Kev

  3. Pavlína says:

    Taky jsem se tehdy těšila, až se po šestinedělí podívám i někam dál než jen "kolem baráku" 🙂 Bagetky vypadají krásně – já bych sice potřebovala bezlepkové, ale pomazánkou se nechám určitě inspirovat 🙂 Snad se výlet vydařil, Pavlína.

  4. Michaela N. says:

    Ty bagety vypadají úplně kouzelně… Tak jak pečivo nejím, hned bych si dala!! 🙂

  5. jo.ma.te.pu says:

    juj! ..vyzerajú úžasne ..oO°°.

  6. Daniela says:

    Naprosto úžasná bageta! Díky za recept!

    1. Markéta says:

      Moc děkujeme za pochvalu. Vážíme si toho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena