GREPOVÉ MOJITO

1.7K
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
Víte co mám na tom parném létě nejraději? No přeci to, když si člověk může večer, po celém tom horkém dni sednout ven na terásku, hrdlo zchladit ledovým nápojem a jen mlčky koukat na ten krásný západ slunce. Přesně pro takové chvíle máme doma celé léto v pohotovosti zásobu ledu, máty, ovoce a citrusů. Nyní máme doma i zásobu syrobů Kitl, které jsme nedávno dostali na vyzkoušení a tak jej hojně naléváme kam se dá. 

O Kitlu víme již delší dobu, nejen, že jim Franta stavěl výrobní prostory, ale jejich výrobky nám vždy chutnali a tak je často používáme nejen pro vlastní požitek, ale i jako dary pro naše blízké. Samozřejmě, že víme, že nejlepší sirupy jsou ty, které si doma uděláme sami, ale jelikož zahrádka neplodí celoročně a její zásoby také nejsou nekonečné, nelze někdy jinak, než sáhnout po sirupu z obchodu. No, a když už tedy máme použít něco, co neprošlo našima rukama, dáváme přednost tomu, za čím je vidět poctivá práce. Díky tomu, že Kitl zastává stejnou filozofii jako my, tedy dbá na tradiční receptury a poctivé suroviny bez chemických ošetření, je jedním z produktů, které rádi podpoříme nejen konzumací, ale i propagací tady na blogu. Dobrou práci je potřeba ocenit a my Vám touto formou dnes přinášíme malou inspiraci na letní svěží drink doladěný grapefruitový Kitlem.     

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
Co budete potřebovat (na 1 drink):
  • 150 ml vody,
  • 50 ml grepového syrobu Kitl,
  • 50 ml bílého rumu,
  • hrst ledových kostek,
  • menší hrst čerstvých mátových listů,
  • 1/2 grapefruit,
  • 1/2 limety,
  • 1 lžíce třtinového cukru.
Třtinový cukr s nakrájenou limetou a lístky máty jemně podrtíme ve vyšší sklenici tloučkem a zalijeme panákem bílého rumu. Přidáme nakrájený grep i grapefruitový sirup. V utěrce si podrtíme led, který vložíme do sklenice a vše to zalijeme sycenou vodou. Jemně lžící promícháme a můžeme podávat. 
Doba přípravy 15 minut s náročností 1/5.
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Zapojte se do konverzace

  1. Má to šťávu! says:

    Ten máme doma, tak taky vyzkouším:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena