GRILOVACÍ SPECIÁL 6: ŠPÍZ Z LOSOSA

8
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
Já nevím jak vy, ale já jsem tedy ryby nikdy moc nemusela! Jako malá jsem se s nimi totiž setkávala pouze ve školní jídelně, kde vrcholem rybí gastronomie byla kostka mraženého rybího filé nebo doma s kaprem při štědrovečerní večeři, který mě taky zrovna dvakrát neoslovil. Ryby mi vždy hrozně smrděly a tak pokud to bylo možné, vyhýbala jsem se jim obloukem. Vše se však zlomilo před třemi lety, kdy jsme s Frantou začali více cestovat. Většina našich cest začala a končila u oceánu a díky tomu jsme se konzumaci ryb nevyhnuli, což bylo kupodivu přínosem. S rybami jsme se více sžili a zjistili tak, že ty ryby vlastně nejsou vůbec špatné! Ochutnali jsme nové chutě, naučili se ryby pěkně zpracovat, dobře je naložit do bylinek a skvěle vychutnat. Od té doby si rybí pokrmy užíváme a s radostí si je připravujeme i doma!
https://www.instagram.com/neplechanaplechu/
Co budete potřebovat (8 špízů):
  • 800 g lososa,
  • 2 citróny,
  • 2 lžíce dijonské hořčice,
  • hrst nasekané petrželky,
  • čerstvý kopr,
  • olivový olej,
  • sůl,
  • pepř.
Lososa nakrájíme na stejně velké větší kostky. Kostky dáme do mísy, přidáme hořčici, polovinu petrželky, sůl, pepř a olivový olej. Vše promícháme a necháme chvíli stát. Mezitím si nakrájíme citróny na velmi tenká kolečka. Maso napichujeme na špejle střídavě s přehnutými citróny a koprem. Špízy grilujeme 10 minut (5 + 5 ze dvou stran) na rozpáleném ohni. Lososa podáváme posypaného čerstvou petrželkou a jako přílohu volíme grilovanou zeleninou a  kuskus dle základního receptu
Doba přípravy 1,5 hodiny s náročností 1/5.
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Zapojte se do konverzace

  1. Katerina Kacenka says:

    Čerstvý kopr;)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena