PIŇA COLADA S CHUTÍ SEYCHELSKÝCH OSTROVŮ

1.9K
Sedím na pohovce na balkoně, v ruce svírám ledový drink plný vzpomínek na malebné Seychelské souostroví a přemýšlím nad tím, zda se na tyto ostrovy ještě někdy podíváme. Doufám, že ano! Sice má pro nás toto místo pro a proti v představě o naší ideální dovolené, ale i tak ty pro převládají. Nádherná krajina a moře hrající všemi barvami se nám prostě nikdy neokouká a když si vzpomenu na kreolskou kuchyni, jejíž vůně se nám nezapomenutelně vryla do paměti, nedá mi jinak, než opět toužit po návštěvě tohoto kokosem provoněného místa!

Dnes jsme všechny tyto vzpomínky odrazili v drinku, který nás Seychelskými ostrovy provázel nejčastěji. Získal si nás totiž svou netradiční přípravou, která se od té české dosti liší a hlavně taky tou neodolatelně lahodnou exotickou chutí s vůní čerstvého kokosu. Piňa coladu už prostě nepřipravujeme jinak, jen ten čerstvý mladý kokos, ve kterém nám ji servírovali, nám k tomu tak trochu chybí!

Náročnost: Mírně náročné (díky rozdělávání kokosu)


Doba přípravy: 30 minut

  • 15 minut příprava kokosu,
  • 10 minut příprava ananasu,
  • 5 minut závěrečná příprava drinku.
Co budete potřebovat (na 3 drinky):
  • 1 malý kokosový ořech (nebo polovina velkého),
  • 1/2 ananasu,
  • 250 ml kokosového mléka,
  • 30 g třtinového cukru,
  • 1 dcl bílého rumu,
  • 20 kostek ledu.

Postup:

  1. Kokosový ořech nařízneme pilkou kolem dokola a poté jej nad dřezem rozlomíme. Vodu z kokosového ořechu nalijeme do mixéru. Ořech nožíkem vydloubneme, ořízneme mu hnědou, tvrdou slupku a na jemném struhadle ji nastrouháme. Nastrouhaný kokos přidáme do mixéru k vodě z kokosu a umixujeme jej téměř do hladka.
  2. Ananas omyjeme, ořízneme mu kůru a nakrájíme ho na kolečka. Jedno kolečko si necháme na závěrečnou ozdobu a zbylým vyřízneme dřevnatý střed. Takto připravený ananas přidáme do mixéru k umixovanému kokosu. Dále přidáme kokosové mléko a rum a vše umixujeme do hladka.
  3. Na závěr do mixéru přidáme kostky ledu, které umixujeme na ledovou tříšť a nyní je vše hotovo.
  4. Drink zdobíme ananasem a nastrouhaným kokosem.   

Zapojte se do konverzace

  1. Nela Procházková says:

    Taaak ale Piňa Coladu bych si dala hned a bylo by mi jedno, že je teprve pár minut po 7 ráno 😀

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    1. Markéta says:

      No v tomto vedru to naprosto chápu! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena