NAKLÁDANÉ SÝRY

11
Nakládané sýry jsou jednou z těch pochoutek, které u nás v lednici dlouho nevydrží. Oba je totiž milujeme, a tak jen těžce odoláváme čekání na to, až se chutě jednotlivých druhů sýru prolnou a až dostatečně nasáknou vůni okolního koření. Naštěstí na přípravě této pochoutky vůbec nic není! Je rychlá, jednoduchá a zvládne ji i ten, který kuchyni příliš nevládne, takže  jak rychle je sníme, tak stejně tak rychle si je můžeme připravit na někdy příště! To je to co na těchto nakládaných dobrotách máme tak strašně rádi a to proč si je s oblibou doma připravujeme!  


Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 15 minut + 48 hodin odležení
  • 10 minut příprava surovin,
  • 5 minut skládání do sklenice.
Co budete potřebovat (na jednu sklenici o objemu 400 ml):
  • 120 g hermelínu,
  • 120 g nivy,
  • 120 g ementálu,
  • 1 cibule,
  • 3 stroužky čeneku,
  • 1/2 červené kapie,
  • 1/2 lžičky soli,
  • 1/2 lžičky pepře,
  • 1 velká lžička červené papriky,
  • 2 bobkové listy,
  • 3 kuličky nového koření,
  • 5 kuliček pepře,
  • 150 ml olivového oleje
Postup:
  1. Cibuli oloupeme, přepůlíme ji a nakrájíme ji na tenké plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme jej na plátky. Kapii omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Nivu a ementál nakrájíme na menší kostky (2×2 cm) a hermelín na trojúhelníčky.
  3. Do malé skleničky si připravíme koření, kterým budeme sypat sýry. V malé skleničce tedy smíchejte sůl, pepř a červenou papriku, vše pěkně promíchejte a odložte na později. 
  4. Na dno sklenice položíme bobkový list, nové koření a 3 kuličky pepře. Na koření rozprostřeme pár plátků cibule a česneku a na ně rovnoměrně naskládáme část nakrájené nivy. Nivu posypeme trochou připraveného koření a následně na ni naskládáme část nakrájeného ementálu, který také jemně posypeme kořením. Na ementál naskládáme pár trojúhelníčků hermelínu a opět je posypeme kořením. Na takto připravené sýry poklademe trochu cibule, česneku a kapie a opět pokračujeme třemi vrstvami sýrů, které s každou vrstvou posypeme kořením. S vrstvením pokračujeme dokud máme dostatek surovin a vše zakončíme cibulovou vrstvou, na kterou položíme bobkový list a dvě kuličky pepře.
  5. Připravenou sklenici se sýry zalijeme olivovým olejem, pečlivě ji uzavřeme a dáme ji na dva dny odležet do lednice.

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    I přesto, že nejsem sýrový člověk, mě tvé fotky fost nalákaly ! 😀

    FIT MADDIE

    1. Markéta says:

      Tak toho si moc vážíme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena