KREVETY V KOKOSU

2.4K
13. 6.2019 New York
Nacházíme se ve velké restauraci, jež je celá vystavěná v rybářském stylu. Všude je dřevo a nespočet plechových cedulek nás vnáší do atmosféry populární americké restaurace Bubba Gump. Kdo by neznal oscarový snímek Forrest Gump, jako by nebyl. Právě on zavdal vzniku tomuto slavnému řetězci, který láká na nekonečnou nabídku pokrmů z krevet a mořských plodů. Toto je přesně jedno z těch míst, které při návštěvě Ameriky nemůžeme vynechat!
Nabídka je široká a my po krátké úvaze nakonec volíme talíř s tím nejlepším, co podnik nabízí. Na tácku se nám tak objevuje fish and chips, krevety v tempuře, koktejlové krevety a krevety v kokosovém kabátku. Vše je doplněno o trio omáček, jež jsou pálivé i sladkokyselé a samozřejmě u nich nesmí chybět ani skvělý salát coleslaw. Krevety miluji, a tak si připadám jak v sedmém nebi! Obzvláště ty smažené v kokosu jsou výtečné!

Náročnost: mírně náročné

Doba přípravy: 30 minut

Co budete potřebovat (pro jednoho):

Na krevety:

  • 10 ks tygřích krevet,
  • 1 kokosový ořech,
  • 100 g hladké mouky,
  • 1 vejce,

Na omáčku:

  • 1 lžíce majonézy,
  • 1 lžička rajského protlaku,
  • 1 malá šalotka,
  • 20 ml omáčky Tabasco Sweet and spicy,
  • pepř,
  • sůl.
Postup:
  1. Nejprve si krevety očistíme. Krevety oloupeme tak, že hlavičku odlomíme v protisměru jejího pohybu a poté nařízneme krunýř a odloupneme jej. Na závěr vyndáme střívko. Střívko má kreveta nečekaně na zádech, zajeďte jí proto nožíkem mezi “žebra” a opatrně ho vytáhněte. Očištěné krevety propláchneme ledovou vodou a odložíme je na stranu.
  2. Nyní si připravíme trojobal. Do jedné misky nasypeme mouku, do druhé rozkvedlané vejce a do třetí nastrouháme čerstvý kokos. Poté jednu krevetu po druhé obalíme nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec v kokosu. Kokos je mastný, a proto jde hůře, ale zkuste je v misce parkrát prohodit, uvidíte, že to půjde.
  3. V rendlíku rozpálíme olej a krevety v něm smažíme cca 4 minuty.
  4. Než se krevety usmaží, připravíme si k nim omáčku. Šalotku očistíme a umixujeme dohladka. Poté k ní přidáme majonézu, protlak, Tabasco a dle chuti pepř a sůl a vše promícháme.
  5. Krevety podáváme ještě teplé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena