BRAMBORY NA BOUCHAČKU

7.5K

Brambory na bouchačku, bouchačky nebo taky rozšlápnuté brambory, ať už je nazveme jakkoliv, věřte, že si vždycky pochutnáte. Jsou totiž skvělé! Potěší Vás tedy nejen chutí, ale i tím, že jsou na přípravu jednoduché.

Když jsem tyto brambory nedávno ukazovala na Instagramu, ani mě nenapadlo, kolik z Vás tento recept zaujme. Na jejich přípravu mi přišlo tolik dotazů, jak na žádný recept dlouho ne. Právě to byl důvod, proč jsem se rozhodla dnešní recept věnovat právě jim. Chutí Vás osloví, jednoduchou přípravou Vás nadchnou a svou variabilností si Vás získají. Jsou totiž skvělé nejen jako příloha k jakémukoliv masu, ale i jako večeře, jen tak samotné, s tvarohem či zeleninovým salátem. Pusťte se do nich a uvidíte!

BRAMBORY NA BOUCHAČKU

Brambory můžete celé připravit za 1,5 hodiny nebo si práci rozložit nadva dny. Den předem brambory uvařit ve slupce a druhý den je dokončit.
Porce 2 porce
Příprava 1 hodina

Co budete potřebovat

Na brambory:

  • 700 g malých brambor
  • 100 g sádla nejlépe husí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větvička petrželky kudrnka
  • 7 snítek tymiánu nemáte-li čerstvý, můžete jej nahradit 1 lžičkou sušeného
  • černý pepř
  • kmín
  • sůl

Na servírování:

  • 1 hrst sekané petrželky kudrnka
  • 200 g čerstvého tvarohu

Postup

  • Brambory omyjeme, vložíme ho hrnce, celé je zalijeme vodou, osolíme a okmínujeme a dáme vařit. Takto je vaříme do měkka zhruba 20 minut (záleží na jejich velikosti). Když jde do brambory bez většího odporu zapíchnout vidlička, scedíme je a necháme je zcela vychladnout.
  • Nyní si připravíme potěrku na brambory. Sádlo necháme povolit tak, aby šlo dobře roztírat. Když tomu tak je, vložíme ho do misky, přidáme prolisované stroužky česneku, jemně sekanou petrželku, lístky tymiánu, dle potřeby mletý pepř a sůl a vše dobře promícháme.
  • Když jsou brambory chladné, rozboucháme je. To provedeme tak, že brambory po jedné odebíráme a dřevěnou stranou paličky na maso je lehce bouchneme (můžete je stlačit i dnem skleničky). Rozbité brambory přeneseme na plech a dobře je potřeme připravenou směsí.
  • Brambory vložíme do trouby a pečeme je při teplotě 200 °C zhruba 25 minut, nebo tak dlouho, dokud nezískají lehce nazlátlou barvu.
  • Hotové brambory posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme s čerstvým tvarohem.

Poznámky

Tyto brambory jsou skvělé nejen jako večeře, ale pokud vynecháte tvaroh, výborně poslouží i jako příloha.
Autor: Markéta
Chod: Hlavní chod
Klíčová slova: Lehká večeře, Příloha, Rychlá jídla

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena