JABLEČNÉ MUFFINY S TVAROHOVÝM STŘEDEM

1K

Muffiny plné jablek a skořice doplněné o tvarohový střed a posypané máslovou drobenkou s vlašskými ořechy. To je přesně to, na co jsem měla celý den chuť a při tomto sychravém počasí mi skvěle zvedlo náladu a nejen mě! Čerstvě upečené muffiny krásně provonily byt a klukům zvedly náladu, když přišly utahaní z kroužků. Během chvíle se po nich slehla zem a dětem se dělaly boule za ušima. Vyzkoušejte je. Věřím, že i vám vykouzlí úsměv na tváři.

Tvaroh

Chcete-li dosáhnout hezkého středu, sáhněte po tvarohu v obalu. Pokud budete mít tvarohovou nádivku hustou, bude v muffinu pevná a přesně taková jaká má být. Kdybyste zvolili tvaroh ve vaničce, bude nádivka příliš mokrá a v muffinu vznikne spíše kráter, nežli hezky plný střed.

JABLEČNÉ MUFFINY S TVAROHOVÝM STŘEDEM

Porce 9 ks
Příprava 1 hour

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • 1 lžička skořice
  • 2 vejce
  • 120 g třtinového cukru
  • 120 g másla
  • 225 ml mléka
  • 2 jablka

Na náplň:

  • 50 g másla
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 200 g tvarohu v obalu
  • vanilka
  • kůra z ½ chemicky neošetřeného citrónu

Na drobenku:

  • 50 g mladé mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g másla

Postup

  • Nejprve připravíme drobenku. Mouku prosejeme do misky, přidáme vločky, nahrubo nakrájené ořechy a cukr a vše dobře promícháme. Poté přidáme i na kousky nakrájené studené máslo a prsty jej zapracujeme do sypké směsi tak, aby nám vznikla hrubší drobenka.
  • Nyní připravíme tvarohovou nádivku. Máslo umícháme s cukrem do bílé pěny. Přimícháme žloutek, vanilku, najemno nastrouhanou citrónovou kůru a tvaroh. Nakonec jemně zapracujeme dotuha vyšlehaný bílek.
  • Teď se vrhneme na těsto. Mouku promícháme s kypřicím práškem a skořicí. Jablka zbavíme jadřince, stopky a bubáka a poté je nastrouháme nahrubo.
  • Troubu dáme předehřívat na 180 °C.
  • Vejce vyšleháme s cukrem do hezky nadýchané pěny. Přimícháme rozpuštěné máslo a poté střídavě moučnou směs a mléko. Nakonec zapracujeme i nastrouhaná jablka. Mícháme, dokud nezískáme krásně krémovité těsto, které poté přendáme do košíčků v muffinové formě.
  • Tvarohovou nádivku vložíme do cukrářského sáčku a naplníme jím muffiny. Nakonec je posypeme drobenkou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 20 minut.
Autor: Markéta
Chod: Dezert
Klíčová slova: Jablka, muffiny, Skořice, tvaroh

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena