SEŠLOST V CAFE KARE A VARIACE NA CAPRESE

1.4K
Začátkem srpna jsme se zúčastnili foodblogerského večírku v kavárně KARE, která se nachází jen pár kroků od Václavského náměstí. Byli jsme pozváni, abychom ochutnali degustační menu tamního šéfkuchaře a společně s dalšími blogerkami ho ohodnotili. Taková akce se přeci nedá odmítnout! 
Samotný koncept cafe KARE nás mile překvapil. Nejedná se totiž o místo, které by splynulo s ostatními kavárnami v Praze. KARE je totiž vyjímečné v tom, že si zde můžete zakoupit snad vše čeho se dotknete. Kavárna v sobě snoubí skvělou kávu, výtečnou kuchyni a prodej designového nábytku včetně doplňků. Snadno se tak může stát, že nejen že si skvěle pochutnáte na báječném jídle, ale při odchodu domů si jako bonus odnesete obraz lva, který vás celou dobu pozoroval ze dni. Líbí se Vám plastika na zdi? Nemůžete odtrhnout oči od židle, na které sedí muž u vedlejšího stolu? Nebo snad nemůžete odolat váze, kterou máte na stole? Požádejte obsluhu a domů můžete po kulinářském zážitku odcházet i s nově koupeným kusem nábytku.
A nyní se pojďme věnovat degustačnímu menu, které bylo hlavním hřebem večera. Pan šéfkuchař Marek Pel si pro nás nachystal 4chodové menu:
  • Předkrm: opečené masité rajče na medu s
    mozzarellou v bylinkách, bazalkou smaženou v tempuře, výhonkovým
    salátkem a balsamico kaviárem
     
  • Polévka: chlazená okurková polévka s bílým chlebem dochucená vinným octem a zázvorem s pečenou ořechovou pěnou 
  • Hlavní
    chod: Vepřová panenka sous-vide, restované shi-take a portobello,
    bramborové pyré, glazovaná baby karotka s fialovou mrkví a kouskem
    prosciutta
     
  • Dezert:
    bazalková panna cotta s mletými ořechy a čokoládovým korpusem, čerstvé
    lesní ovoce, levandulová zmrzlina a marmeláda z cherry rajčat
Menu
skýtalo mnoho rozlišných chutí, které pro nás byli velmi překvapivé.
Nejvíce nás nadchnul hlavní chod, který byl vážně vynikající a klidně
bychom si ho dali někdy znovu.


Po večeři jsme byli plni dojmů a celou
cestu zpět do Liberce jsme si lámali hlavu nad tím, jak úkol 
Vyberte
si jeden chod z menu a po svém na něj zareagujte
” zrealizujeme. Nakonec
jsme se rozhodli pro naši oblíbenou klasiku a zvolili předkrm, který šefkuchař
uvedl jako variaci na caprese. Na ten dnes budeme reagovat!
Naším soutěžním pokrmem se stal RAJSKÝ TATARÁK S MOZZARELLOU, BAZALKOVÝM PESTEM A SMAŽENÝM CHIPSEM ZE SLUPKY RAJSKÉHO JABLÍČKA.
Omytá rajčata jsme si na špičce nařízli do hvězdičky a nechali je pár minut spařit v horké lázni.  Poté jsme je oloupali, vyřízli ty prostředky a dužnatou část nakrájeli na malé kostičky, které jsme nechali pár hodin vykapat. Tento nakrájený tatarák jsme ochutili solí, pepřem a olivovým olejem. Slupky jsme osmažily na rozpáleném oleji a spolu s mozzarella, bazalkou a balzamikovým krémem podávali.
Sešlost v café KARE pro nás byla příjemně stráveným večerem, na kterém jsme se seznámili s 8mi známými českými food bloggerkami. Dorazila Katka ze Smooth cooking, Lucka z To mi chutná, Gábina z PG foodies, Romana z blogu Na skok v kuchyni, Ivana z Cat and cook, Jarmila z blogu Jarmilasweet, Svatava Coolinarka a také fotografka Lucie z Nesta. Bylo skvělé, že jsme se mohli podělit o vlastní zkušenosti s blogováním s někým více zkušenějším, zároveň jsme ochutnali skvělé jídlo a konečně si opět udělali příjemný výlet do Prahy. Tento den pro nás byl zajímavou zkušeností a už nyní se těšíme až se opět nějaké podobné akce zúčastníme.

Více informací o KARE se dozvíte na webu www.kare-cafe.cz nebo www.kare-shop.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena