JAK NAZDOBIT VÁNOČNÍ STŮL

4.3K



Ať už jsou přípravy na Vánoce jakkoliv náročné, vždy se na ně velmi těšíme a vítáme je s otevřenou náručí. V dnešní době plné pracovních povinností a snad nikdy nekončícího shonu jsou totiž tyto dny jednou z těch mála chvil, kdy se sejde pohromadě celá rodina. Opět tak po roce usedneme k velkému stolu, abychom oslavili nejkrásnější svátky v roce a užili si společné přítomnosti, probrali co se událo nového, zhodnotili uplynulý rok a u dobrého jídla se zasmáli starým historkám. Těším se na každý tento den a těším se i na to, až na Štěpána přivítáme část naší rodiny i u nás v novém bytě! 


Líbí se mi všechny ty tradice, které máme s Vánoci spojené. Ráno nazdobíme stromeček, aby nás Ježíšek našel. Posnídáme kousek vánočky a během celého dne pak jíme jen trochu polévky k obědu, abychom měli šanci vidět zlaté prasátko a zároveň neumřeli hlady. Ráda chystám slavnostní tabuli, na které vždy připravuji o jeden talíř navíc, kdyby přišel pocestný. Pod talíře chystám drobné mince, aby se nás peníze držely a během celé hostiny se od stolu nezvedáme, aby jsme se i na přes rok sešli celá rodina. Miluji tyto momenty, bez kterých si Vánoce snad už ani nedokáži představit a doufám, že se u nás budou držet ještě po mnoho generací!


Dnes Vám nabízíme inspiraci na slavnostně prostřený stůl a pomocí odkazů i naše staré recepty na tradiční vánoční pokrmy, které máme s těmito svátky tolik spojené. Přejeme Vám klidné prožití svátků Vánočních v rodinném kruhu a ať se Vám splní všechna vaše nejtajnější přání.


Štědrý den: KYSELOHUBNÍK
Boží hod Vánoční: HUSAKACHNA 
Na Štěpána: SVÍČKOVÁ 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena