VOSÍ ÚLY

Sto lidí, sto chutí. Ať už se zeptáte kohokoliv, každý bude mít ve vánočním cukroví své favority. Jeden miluje linecké, druhý vanilkové ...


Sto lidí, sto chutí. Ať už se zeptáte kohokoliv, každý bude mít ve vánočním cukroví své favority. Jeden miluje linecké, druhý vanilkové rohlíčky a jsou i tací, kteří mají oblíbenců hned několik. U mě je volba jasná, mě by na vánočním stole stačily pouze vosí úly a sladké by mi stačilo, bez nich by totiž náš stůl nebyl takový! A jaké je vaše nejoblíbenější cukroví? 


Náročnost: nenáročné

Doba přípravy: 1 hodina

Co budete potřebovat (na cca 45 úlů):
Na těsto:
  • 300 g dětských piškotů + piškoty na podstavec (nebo si udělejte jako my ve videu své vlastní, podle receptu ZDE),
  • 120 g moučkového cukru,
  • 120 g másla,
  • 3 lžíce mléka,
  • 7 lžic rumu,
  • cukr moučka na formičku.
Na náplň:
  • 120 g másla,
  • 120 g moučkového cukru,
  • 5 lžic rumu,
  • 3 lžíce vaječnéno likéru.
Postup:
  1. Piškoty nameleme na masovém strojku najemno.
  2. Umleté piškoty prosejeme přes síto, abychom získali jemnou moučku. POté přidáme moučkový cukr, na kousky nakrájené změklé máslo, přilijeme mléko a rum a vše zpracujeme v kompaktní hladké těsto.
  3. Nyní si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do bílé pěny. Přidáme rum a likér a vše ještě chvilku mixujeme, aby se všechny suroviny dobře propojily.
  4. Formičku na úl vysypeme moučkovým cukrem a těsto do něj po malých kouscích vytlačujeme. Uprostřed mu uděláme otvor, díky němuž bude úl dutý, ale celistvý. 
  5. Úl naplníme připraveným krémem. (Nejlépe vám to půjde za pomoci zdobícího sáčku)
  6. Nakonec naplněný úl posadíme na piškot a v chladnu jej necháme do druhého dne zatuhnout. (Úlu můžete připravit i domácí piškoty na které jej posadíte, a nebo z lineckého těsta vykrájet kolečka).
Naše nepleší cestopisná kuchařka je již na světě a ráda by byla u tebe doma! Chceš se na ní kouknout? KLIKNI ZDE






You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images