PLNĚNÉ CONCHIGLIONI S KOPROVOU OMÁČKOU

1.5K


Když jsme se s Františkem k sobě sestěhovali, přišel čas abych se naučila vařit! Do té doby jsem prakticky nevařila a najednou přede mnou stál úkol, zasytit věčně hladového muže. Nejjednodušší variantou, jak tento cíl splnit, bylo vařit těstoviny. Hodně těstovin! Dělala jsem je snad na tisíc způsobů a nevařila skoro nic jiného. Byly rychle hotové a navíc jsem si je oblíbila. Ono když vám manžel spořádá tři večeře, tak si zkuste vařit něco jiného! Po čase však Františkovi začal chybět pořádný kus masa a já tak musela přesedlat na více chlapský sortiment. Vášeň k těstovinám mě ale neopustila, a tak když přijde chvíle, kdy jsem sama doma, zase sáhnu po těstovinách, stejně jako dnes!

Jeden z mých oblíbených receptů na těstoviny jste si mohli přečíst již minulý týden a dnes bych Vám tu ráda představila můj recept na plněné Conchiglioni s koprovou omáčku.




Co budete potřebovat:
  • Balení těstovin Conchiglioni (velké mušle),
  • cibuli,
  • 2 mrkve,
  • 100 g čerstvého špenátu,
  • 200 g balkanského sýra,
  • bazalku,
  • sůl,
  • pepř,
  • kopr,
  • máslo,
  • hladkou mouku,
  • mléko.

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě dle návodu na obalu. Než se nám těstoviny uvaří, tak si na pánvi necháme rozpustit máslo. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na malé kostky nakrájenou mrkev. Vše smažíme do změknutí. Následně přihodíme proprané špenátové listy a zlehka je osmažíme.  Takto připravenou zeleninu rovnoměrně rozprostřeme na pánvi a na celou její plochu nadrobíme balkánský sýr. Vše mírně přisolíme, opepříme a posypeme sušenou bazalkou.  Sýr necháme rozpustit a několikrát směs promícháme, aby všechny chutě hezky prolnuly. Mezitím si rozehřejeme horkovzdušnou troubu na 180°C.

Připravenou směsí naplníme těstoviny a naklademe je do zapékací misky. Když jsou všechny pěkně plné, mírně je přelejeme olivovým olejem a šoupneme do vyhřáté trouby. Zapékáme zhruba 10 minut a než se zapečou, uděláme si omáčku.

Na pánvi zpěňte tři lžíce másla. Po rozpuštění je zasypeme třemi plochými lžícemi hladké mouky. Směs smícháme na jížkový základ, ale pozor ať zůstane bílý! Poté přidáváme mléko, dokud nám nevznikne jemná hladká a středně tekutá omáčka. Nakonec ji osolíme a přidáme hrst kopru.  Nezapomeňte, že musíte nechat mouku dobře provařit, jinak by po ní byla omáčka cítit!

Praktické údaje: Množství na 4 porce. Doba přípravy 1,5 hodiny. Náročnost tak 3 z 5.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena