VAŘENÍ PODLE SANDTNERKY

2.4K
Dnes jsem si od mamky dovezla opravdový poklad. Poklad, o kterém to tu vlastně z velké části bude. Je jím letitá kniha, podle které vařila i moje babča, jejíž jídla byla prostě bezkonkurenční a my jen doufáme, že ta naše budou alespoň poživatelná. Je středa a dnes by se zde měl objevit první článek naší výzvy. My však nechceme začít hned z hurta a pro dnešek vám chceme pouze přiblížit pointu pravidelné rubriky: “Vaření podle Sandtnerky.”
Během roku vyzkoušíme 100 receptů z této věhlasné kuchařky a doufáme, že se tak posuneme ve vaření zase o něco dál. S každým z receptů se s vámi rádi podělíme a doplníme je o naše vlastní poznatky a dojmy z vaření. Doufáme, že nás v této výzvě každou středu a neděli podpoříte a recepty i vy sami ozkoušíte.
“Sandtnerka” je jednou z nejúspěšnějších kuchařských knih, která už skoro před stoletím vyvolala revoluci ve vaření i ve vydávání kuchařek. Mnoho let, které od prvního vydání uběhly však na její praktičnosti neubraly ani píď, možná jen v tom ohledu zdravého vaření mírně za moderními kuchařkami pokulhává, nic to však nemění na tom, že recepty, které v ní najedete jsou prověřené dobou a tvoří základ dobré domácí kuchyně. Podle čeho by se měl člověk lépe naučit vařit, než podle Sandtnerky!?

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Páni, tak to jsem vážně zvědavá a těším se! A taky držím palce ať to všechno zvládnete s přehledem a nadhledem ;o)

  2. Alena says:

    Mám Knihu rozpočtů a kuchařských předpisů od Marie Janků-Sandtnerové vydanou v roce 1990. Je to sedumdesáté vydání. Má stejné obrázky a stejné řazení jako ta tvoje. Původní kuchařku po babičce má moje starší sestra a hodně podle ní vaří. Je to opravdu dobře napsaná kuchařka.
    Tvoje výzva se mi moc líbí.
    Ve své kuchařce mám několik receptů od ní.
    Dělám podle ní vaječný koňak a je výborný. http://www.ajina-kucharka.wz.cz/vanoce/vanoce-vajecny_konak.htm
    Mám tam i další recepty. http://www.ajina-kucharka.wz.cz/polevky/polevka-strouhankova.htm
    Maminka podle ní vařila, tak je tam z této kuchařky dost jiných receptů, které se staly u nás doma běžnými.

    1. Markéta says:

      Jsme rádi že se líbí. Doufám že vás i naše další recepty budou bavit!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena