SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 82: REVEŇ V OMÁČCE

1.4K

Přijde mi, že poslední dobou trávím až moc času v práci, a tak jsem nestihl sledovat, co se děje doma v naší nejlepší kuchyni. Když jsem tedy takhle jednou dorazil z práce domů na oběd a přede mnou se na stole objevilo jídlo z další Sandtnerovské výzvy, na tváři se mi vykouzlil blažený úsměv. Ono totiž recepty paní Sandtnerové vždy mile překvapí a já si skvěle pochutnám. Jen jsem dosedl, dozvědel jsem se, že dnes máme reveň a ač to byl pro mě poněkud tajemný název (stejně asi jako měšec, nebo překvapení paní nadlesní), bez zábran jsem se do revně pustil. Už po pár soustech mi však bylo jasné, že se mi s tímto jídlem paní Sandtnerová a ani Markétka netrefily do chuti. Rebarbora v bešamelové omáčce mě bohužel příliš neoslovila. Na můj vkus to bylo až moc dámské jídlo, kde by člověk maso pohledal, a tak jsem se jen podíval na Markétku a chtěl se jí zeptat co ona na to, ale při pohledu na to, jak bagruje omáčku s rýží, bylo vše jasné a já tak čekám, že budu mít příležitost reveň ještě mnohokrát ochutnat.


Co budete potřebovat (3 osoby):
  • 500g rebarbory,
  • 30g mouky,
  • 50g mouky,
  • 1 citron,
  • zelená petržel,
  • sůl,
  • pepř
Recept podle Sandtnerky:
Ve slané vodě uvařenou reveň vložíme do omáčky upravené z máslové jíšky a vody, v níž se rebarbora vařila, opepříme, přisolíme, okyselíme citrónovou šťávou a přisypeme jemně sekanou zelenou petrželku. Reveň podáváme jako předkrm, ale také jako samostatný pokrm s dušenou rýží nebo s vařenými makarony posypanými parmezánem.
Abych recept doladila podle svých představ, přidala jsem do omáčky trochu muškátového oříšku a do rýže hřebíček a tuto menší změnu doporučuji i Vám. Jídlo bude více dochucené a vy si tak ještě více pochutnáte.
Doba přípravy 1 hodina s náročností 1/5.

Zapojte se do konverzace

  1. Ten úvod je tak krásný a milý. 😀
    Když se podívám na tyto skvosty a porovnám to s tím, co předvádím v kuchyni… škoda mluvit. 😀 Co mě těší, je přidávání hřebíčku do rýže, to mám ráda.

    1. Markéta says:

      Děkujeme za pochvalu, jsme rádi že se líbí a doufáme, že něco z naší kuchyně také ozkusíte! 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena