GRILOVACÍ SPECIÁL 5: JELENÍ STEAK NA POMERANČÍCH

2.3K
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?hc_ref=ART2qPsxO28yr4VUoAsXb1LmFYREPEnCKDJ9uc8Nr74lHNtHRnG5_LJvISWksNd0vG0&fref=nf
I vaření je umění a stejně jako malíři občas potřebují svoji múzu, my ji potřebujeme jak by smet. Múza nás naštěstí ještě neopustila, ba naopak je všude kolem nás, jen čas od času vykoukne na zcela nečekaných místech! Tentokrát jsme ji našli na hudebním festivalu Benátská a skvěle jí posloužila kapela Mig 21 v čele s Jiřím Macháčkem. Na tónech písně “Bárbekjů,” tedy v rytmu slov “jelen je na boku, jelen je BBQ, všichni volaj jů jů jů, z jelena už teče horkej lůj,” jsme doslova ujeli a už při prvních slabikách si představovali, jak se i na našem grilu bude plácat mladý jelínek. Teď už zbývalo jen vymyslet, s čím ho na něj položíme. Velkým otazníkem to však nebylo. Okolo olivového oleje s pomeranči, jsme totiž doma již dlouho kroužili a né jednou přemýšleli, na co jej použijeme. Tentokrát byla volba jasná!
https://www.instagram.com/neplechanaplechu/
Co budete potřebovat (4 osoby):
  • 800 g zadní kýty z jelena (váleček),
  • 50 ml olivového oleje,
  • 1/2 pomeranče,
  • sůl,
  • pepř.
Nejprve si omyjeme pomeranč a jeho kůru nastrouháme na jemném struhadle. Z pomeranče vymačkáme šťávu a nalijeme ji do olivového oleje, přidáme lžíci nastrouhané kůry a necháme uležet alespoň přes noc. (Lze použít i koupený olivový olej s pomerančem.)
Maso osolíme, opepříme a potřeme připraveným olivovým olejem s pomerančem. Naložené maso dáme do mísy a v ledničce jej necháme pár hodin odpočinout. Maso nakrájíme na 2,5 cm vysoké steaky, rukou je mírně naklepeme a dáme na rozpálený gril péci cca 6 minut z každé strany. Takto připravené steaky necháme 2 minutky odpočinout a poté podáváme s chlebem nebo topinkou.
Doba přípravy 20 minut + uležení. Náročnost 0/5.
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?hc_ref=ART2qPsxO28yr4VUoAsXb1LmFYREPEnCKDJ9uc8Nr74lHNtHRnG5_LJvISWksNd0vG0&fref=nf

Zapojte se do konverzace

  1. ú, vyzerá to skvele! inak veľmi pekne nastylované fotky 😉

    Sabi z blogu Beautiful savage

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena