SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 95: MAKOVÁ NÁDIVKA

285
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
Mám-li mluvit o nádivkách sladkých pečiv, hraje u mě jasně prim tvaroh. Má láska k němu byla veliká a tak se stal nejčastější náplní, kterou během pečení používám. Díky tomu, že jsem vždy zaslepeně pekla pouze s tvarohem, opomíjela jsem jiné skvělé nádivky. Hlavně tedy mák a to je velká škoda! Ono je pravda, že příprava makové nádivky je ze všech nádivek nejnáročnější a to nejen z hlediska časové náročnosti, ale i schopnosti ji dobře ochutit. Na druhou stranu je pravda, že když se její příprava povede, je o skvělý zážitek postaráno! 
https://www.instagram.com/neplechanaplechu/
Co budete potřebovat:
  • 120 g máku,
  • 3/8 l mléka,
  • 40 g cukru,
  • 5 g másla,
  • 30 g žlutého perníku,
  • tlučená skořice,
  • citrónová kůra,
  • 1 hořká mandle,
  • 30 g rybízové zavařeniny nebo medu,
  • 20 g čokolády.

Recept podle Sandtnerky:

Utlučený nebo umletý mák uvaříme s cukrem v mléce do měkka. Měkký mák utřeme v míse, přidáme máslo, strouhaný perník a tlučenou skořici, citrónovou kůru, hořkou mandli a kousek rybízové zavařeniny nebo medu a čokolády. Dobře umíchanou, studenou nádivkou potřeme nebo naplníme těsto.
Doba přípravy 30 minut + 1 hodina mletí s náročností 2/5. 
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Zapojte se do konverzace

  1. Reading with Lucy says:

    Rozhodně vyzkouším! 🙂
    Reading With Lucy

  2. Nela Procházková says:

    Koláčky vypadají skvěle! 🙂

    Nela z blogu Růžová rtěnka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena