PIKANTNÍ ČÍNSKÁ POLÉVKA

50.7K
Pomalu bořím lžíci do čínské polévky, kterou jsme si s Frantou právě připravili na nedělní večeři a vzpomínám na dobu, kdy jsme v Liberci navštěvovali naši oblíbenou asijskou restauraci Doya. Tahle restaurace tady vznikla před několika lety spolu s obchodním centrem Forum a my si ji hned od začátku velmi oblíbili. Měli tu totiž nejen nejlepší sushi, ale také nejlepší pikantní čínskou polévku, na kterou jsme chodili pravidelně téměř každý týden. Jednoho dne však ze dne na den Doya skončila a s ní skončilo i naše pochutnávání si na této čínské specialitě. Neskončilo však zcela úplně. Při naší cestě po Číně jsme si totiž opět tuto polévku připomněli a začali si ji připravovat v pohodlí domova stejně jako třeba dnes. Protože když ji miluješ, není přeci co řešit!
Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 30 minut
  • 20 minut vaření vývaru,
  • 15 minut namočení hub (připravíme během vaření vývaru),
  • 15 minut příprava surovin (připravíme během vaření vývaru a máčení hub),
  • 15 minut závěrečné vaření.

Co budete potřebovat (pro 3 osoby):



  • 1 kuřecí prso,
  • 1 l vody,
  • 2 sušená Jidášova ucha,
  • 60 g tofu,
  • 60 g bambusových výhonků (z konzervy),
  • 2 vejce,
  • 2 lžíce sojové omáčky,
  • 1 lžička bramborového škrobu,
  • 1 lžička octa,
  • sůl,
  • pepř,
  • pažitka na posypání.
Postup:
  1. Vodu nalijeme do hrnce, vložíme do ní očištěné kuřecí prso a necháme jej 20 minut vařit.
  2. Houby vložíme do misky, zalijeme je teplou vodou a necháme je 15 minut namáčet.
  3. Než se nám prso uvaří a houby nabydou, připravíme si ostatní suroviny. Tofu nakrájíme na kostičky a bambusové výhonky na nudličky. 
  4. Až houby nasáknou vodu a stanou se měkké, nakrájíme je na tenké plátky.
  5. Uvařené kuřecí prso vyndáme z vývaru (vývar ponecháme) a nakrájíme napříč vláken stejnoměrně na nudličky a spolu s ostatními surovinami (tofu, houby, bambusové výhonky) je vložíme zpět do vývaru, který posléze přivedeme k varu.
  6. Polévku ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. V případě, že vývar není dostatečně silný, je možné do polévky přidat i kuřecí bujón. 
  7. Bramborový škrob rozpustíme v troše studené vody a za stálého míchání jej nalijeme do horké polévky. Polévka tak zhoustne.
  8. Nyní polévku dochutíme octem a na závěr do ní zamícháme vejce, které jsme si předtím lehce rozšlehali v menší misce. 
  9. Polévku dozdobíme pažitkou a ještě horkou podáváme. 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena