FRENCH TOAST

4.1K

Vždy, když se blíží čas dovolené, těšíme se nejen na to, že poznáme nový kout světa, ale i na to, že si budeme užívat poklidné snídaně, které za nás připraví někdo jiný, než jsme my dva. Právě snídaně, jsou jednou z těch příležitostí, kdy objevíme mnoho zajímavých jídel a tak jsme za tu dobu našeho cestování objevili moji milovanou shakshuku, anglický muffin, nasi goreng nebo třeba french toast. Právě french toast si Franta doslova zamiloval. Já mám ve snídaních ráda variabilitu, ale u Franty to tolik neplatí, french toast jej totiž natolik učaroval, že vždy, když se naskytne příležitost a snídani chystá on, jsem si moc dobře vědoma toho, co mi přistane na talíři. Pochutnejte si i vy na této jeho milované pochoutce a přichystejte si ke snídani french toast v podzimním kabátu dle tohoto Františkova receptu.  




Náročnost: Nenáročné


Doba přípravy:  25 minut

  • 5 minut příprava směsi na tousty,
  • 10 minut příprava surovin na karamelizovaná jablka,
  • 10 minut opékání toustů
  • 10 minut opékání jablek.



Co budete potřebovat (na dvě porce):

  • 3 plátky staršího toustového chleba, vánočky nebo mazance,
  • 1 vejce,
  • 250 ml mléka,
  • 1 lžička skořice,
  • 2 střední jablka,
  • 50 g másla,
  • 50 g třtinového cukru.
Postup:
  1. Ve větší misce rozšleháme vejce s mlékem a skořicí. 
  2. Připravený toustový chléb v této lázni pořádně vykoupeme, aby nasákl co nejvíce tekuté směsi a poté ho při střední teplotě krátce opečeme na pánvi.
  3. Než se všechny tousty opečou, oloupeme jablka, zbavíme je jadřince a nakrájíme je na menší kousky. Když jsou všechny tousty opečené rozehřejeme si na pánvi máslo, přidáme cukr a obě suroviny necháme za stálého míchání rozpustit. Poté přidáme nakrájená jablka a chvíli je opékáme, dokud nezměknou.
  4. Připravené tousty polijeme na pánvi zkaramelizovanými jablky a můžeme podávat.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena