KAPSY PLNĚNÉ CHADAREMA A BROKOLICÍ

1.7K

Chedar s brokolicí to je dvojice, kterou si nelze nezamilovat! V Americe se s ní lze setkat téměř na každém rohu. Oblíbená je v polévce, v různých koláčích a samozřejmě i v takovýchto kapsách. Když jsem ji právě v takovýchto kapsách ochutnala prvně, hned na první moment jsem se do ní zamilovala a protože věřím, že si ji oblíbíte také tak zamilujete, přicházím dnes s tímto receptem.

KAPSY S CHEDAREEM A BROKOLICÍ

Porce 20 kapes
Příprava 1 hour 30 minutes

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 750 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 1 vejce
  • 250 ml vody
  • 2 lžičky soli

Na náplň

  • 1 velká červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g brokolice
  • černý mletý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu sekaného
  • 300 g chedaru

Postup

  • Nejprve si připravíme těsto. Do větší misky prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Poté do mouky vyhloubíme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájené máslo a přilijeme vodu. Suroviny lehce promícháme vařečkou a poté je vysypeme na pracovní plochu, kde z této směsi vypracujeme těsto. Těsto vložíme zpět do misky, přikryjeme jej mikroténovým sáčkem a necháme alespoň 30 minut odpočinout.
  • Nyní si připravíme suroviny na náplň. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Brokolici odřízneme růžičky a ty pak nakrájíme na malé kousky. Chedar nastrouháme najemno.
  • V pánvi rozehřejeme trochu oleje a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme prolisované stroužky česneku a lehce jej orestujeme. Pak přisypeme pokrájenou brokolici a restujeme ji, dokud nezměkne. Nakonec směs dochutím tymiánem, osolíme ji a opepříme. Když ji stáhneme z plotny, lehce do ní zamícháme polovinu nastrouhaného chedaru.
  • Odpočinuté těsto vyválíme na placku tenkou cca 2 mm. Placku rozdělíme na dvě části. Na jednu část naklademe kopečky náplně a druhou částí těsta je přikryjeme. Těsto rozkrájíme na menší naplněné obdélníky a přeneseme je na plech vystlaný pečicím papírem. Kraje jim stlačíme vidličkou, aby se kapsy při pečení nerozlepily a navrchu jim uděláme křížek, ať může zevnitř kapsy odcházet pára.
  • Troubu dáme vyhřívat na 180 °C.
  • Připravené kapsy posypeme zbylým chedarem a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme zhruba 20 minut.
  • Hotové kapsy podáváme nejlépe ještě teplé.
Autor: Markéta
Chod: Předkrmy
Kuchyně: USA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena