LISTOVÉ TĚSTO PODLE SANDTNEROVÉ

Jsou to již téměř tři roky, co jsme se rozhodli skrze Sandtnerkovskou výzvu s vámi sdílet naše počínání v kuchyni a já si tak při procházení těchto starých receptů uvědomuji, jak moc nás Sandtnerkovská výzva posunula ve vaření dál. Tehdy nám pod rukama prvně vznikla svíčková, poprvé jsme zkusili udělat domácí …

PICOS

Tyto malé španělské preclíčky mají širokou škálu využití a to na nich tak milujeme. Ve Španělsku se nejčastěji přikusují k sýrům a sklence dobrého vína, můžete je však využít i jako chutný předkrm doplněný sýrovým dipem, nebo jako přílohu k husté polévce. Picos jsou také originálním dárek, který s sebou …

SVATOMARTINSKÁ HUSÍ PAŠTIKA

Pamatuji si na dobu svých školních let, kdy jsem každé ráno do aktovky vyfasovala svačinu zabalenou v ubrousku a o velké přestávce pak s chutí rozbalovala toto překvapení. Popravdě řečeno, ono to zase až takové překvapení nebylo. Svačiny jsem asi v té době dostávala různé, ale po těch letech si …

KUŘE NA SOLI

Je tomu už pár týdnů co se za námi přijela podívat moje sestřenice Míša a já si zrovna dnes vzpomněla na to, jak jsme spolu seděli v obýváku a probírali slasti a strasti našeho každodenního života. Přes nepovedené vztahy jsme se dostali k těm vydařeným a posléze i k tomu, …

SALÁT Z PEČENÉ ZELENINY S QUINOU

Ani nevím, kdy jsem si quinou tak oblíbili. Nejspíš to bylo tenkrát na Bali, kdy jsme si užívali bohaté snídaně formou À la carte. Místní menu totiž skýtalo chutný salát s quinoou a pošírovaným vajíčkem a my si tuto variantu natolik oblíbili, že jsme si ji jako snídani začali dopřávat …

PIZZA HALLOWEEN

Když se před pár týdny naši vrátili z dovolené na Jižní Moravě, přivezli s sebou kupu čerstvé, voňavé zeleniny od místních farmářů. Sluncem provoněná zelenina nám mizela pod rukama a jen z těží jí trochu mamka uchránila pro přípravu italského Suga. Sugo umí mamka vážně skvěle a domácí zelenina mu …

STRAŠIDELNÁ JABLEČNÁ BUCHTA NA PLECH

Na dlouhých 12 dní jsme opustili hranice naší země a já si tak dnes při pohledu z okna říkám, že jsme touto naší dovolenou přeskočili ten krásný barevný podzim, který zde během těch dní panoval. Venku již nacházím oholené stromy, na silnici popadané listí a v obchodech zástupy mexických dýní. …

POLSKÝ OŘECHOVÝ DORT

Dnes Vám povíme příběh o jednom košatém ořechu, který nám dlouho nedal spát. Je tomu totiž již více než 15 let, co naši na zahradě zasadili ořešák, který děda tehdy dostal od svého známého. Dlouhé roky ořešák rostl a my ty stejně dlouhé roky netrpělivě čekali na to, kdy konečně …

ITALSKÉ PIŠKOTY SAVOIARDI

Italské piškoty savoiardi neboli savojské sušenky jsou tak lehké a rychlé na přípravu, že pokud je jednou vyzkoušíte, už nikdy je nebudete kupovat. Jsou totiž velmi nadýchané a jemné a tak se skvěle hodí jako příkus k odpolední kávě, čaji nebo jako polotovar na přípravu celé řady světoznámých dezertů, mezi …

BANKETKY

Banketky si pamatujeme již z dob našich školních let, kdy jsme s Frantou navštěvovali taneční kurzy. Tenkrát jsme se prvně při hodině stolování setkali s tímto malým pečivem, které nás pak doprovázelo na nejrůznějších rautech, párty a oslavách. Sami jsme si je posléze začali dělat i doma a staly se …

MÁSLOVÉ KUŘE S VŮNÍ PODZIMU

Také jste už propadli kouzlům jídla z jednoho pekáče? Že ne? Vždyť nakrájet oblíbené suroviny, vložit je do jednoho pekáče a veškerou práci pak přenechat troubě, je tak strašně jednoduché! Chutě masa, zeleniny a bylinek se krásně propojí a pokrm dostane zase trochu jiný rozměr. Věřte nebo ne, jediného čeho …

GUNDEL PALAČINKA

Pomalu dojídám po oříšcích voňavé palačinky Gundel a vzpomínám na ten týden v Budapešti, který jsme zde strávili před dvěma lety. Vzpomínám na ty krásné procházky i na to, jak jsme vždy vymrzlí zapluli do první kavárny, která nám padla do oka a sami nevěděli dřív co ochutnat! Tady se …

CIBULOVÝ KOLÁČ

Vzpomínám si na to, když jsem cibulový koláč ochutnala poprvé. Tenkrát to bylo v naší oblíbené restauraci Black horse a já byla naprosto unešená z jeho jemně nasládlé a příjemně kořeněné chuti. Do cibulového koláče jsem se zamilovala na první ochutnání a jelikož jsem si jej chtěla začít připravovat i …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena