SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 39: KAPUSTA PLNĚNÁ

Zase je tu středa a ani tentokrát o Sandtnerovskou výzvu nepříjdete. Středa je pro nás, jakožto pro většinu lidí, pracovním dnem a tak si na tento den snažíme vybírat jídla, která jsou jednoduší a narozdíl od honosných nedělních jídel lehce stravitelná. Právě z tohoto důvodu jsme si vybrali primárně zeleninový …

SEŠLOST V CAFE KARE A VARIACE NA CAPRESE

Začátkem srpna jsme se zúčastnili foodblogerského večírku v kavárně KARE, která se nachází jen pár kroků od Václavského náměstí. Byli jsme pozváni, abychom ochutnali degustační menu tamního šéfkuchaře a společně s dalšími blogerkami ho ohodnotili. Taková akce se přeci nedá odmítnout!  Samotný koncept cafe KARE nás mile překvapil. Nejedná se …

APEROL SPRITZ FOOD BLOG ROKU 2015

Jak jste již na našem blogu zaznamenali, nedávno jsme byli nominováni v anketě Aperol Spritz FOOD blog roku 2015 v kategorii Aperitivo moment! Bylo to pro nás velké překvapení a zároveň velká pocta, že už po čtyřech měsících naší existence je naše tvorba takto pěkně oceněna. A tak protože jsme …

BLÁZNIVÝ SALÁT NA OPEČENÉ BAGETĚ

Dneska přináším lehký recept, který tomu, kdo ho nezkusil, může připadat kombinace chutí poněkud bláznivá a taky, že bláznivá je a jen blázen by ji neochutnal. Nepatřím mezi příznivce kombinování masa a ovoce, ale někdy člověka samotného překvapí jak k sobě i trochu šílené kombinace skvěle padnou. Co budete potřebovat: …

JAK VYUŽÍT ODKROJKY Z BUCHTY

Plýtvání s potravinami je hřích a tak by člověk vždy měl při vaření myslet na to, aby nic nepřišlo v niveč! Když jsem tedy minulý týden pekla pro jednu paní minidortíky, zbylo mi spousta odkrojků, které by se sice snědli na zob, ale proč je nevyužít nějak lépe?   Co …

TOPINKA S ČESNÁČKEM

Člověk ani kolikrát neví co má na zahradě za poklady. Když jsem nedávno viděla mamku dávat si na chleba jakousi divnou kopřivu, byla jsem překvapená, na co to zas přišla. Po krátké přednášce od vševědoucí maminky jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací a začala na této bylině nazývané Česnáček také …

SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 30: PEČENÝ BAŽANT

Bažant na jaře? Žádný problém! Ač je divočina čistě podzimní záležitostí, dnešní doba je našemu vaření natolik nakloněná, že ani na jaře není problém sehnat bažanta v některé z bažantnic. My jsme v týdnu jednoho bažanta dostali darem, a jelikož  zase přišel čas na Sandtnerkovskou výzvu, vrhli jsme se na …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena