PLNĚNÉ CONCHIGLIONI S PEČENÝM LILKEM

Conchiglioni se mi snad nikdy neomrzí. Pro dnešek jsem si pro vás připravila plněné conchigliony na boloňský způsob. Což je skvělá forma těstovin, která potěší ne jednoho muže. Navíc variabilita tohoto pokrmu je natolik rozsáhlá, že se dá použít nejen jako hlavní chod, ale i lehký překrm nebo originální varianta …

HUMMUS SE SUŠENÝMI RAJČATY

Tak v Maroku, tam jsme taky ještě nebyli, a tak si atmosféru této orientální arabské země doma navozujeme alespoň chutnou stravou, kterou hummus bezesporu je. Je to jednoduchá rychlovka, kterou si můžete dle vlastní chuti udělat snad na milión způsobů. My ho dnes podřídili jedné z našich nejoblíbenějších surovin, sušeným …

SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 24: KOLÁČKY S PARMAZÁNEM

Poslední předkrm s parmezánským sýrem od paní Sandtnerové nás nadchnul natolik, že jsme se rozhodli více ponořit do této oblasti a vyzkoušeli podobnou obdobu, kterou paní Sandtnerová nabízí pod názvem koláčky s parmazánem. Pokud i vy holdujete parmezánskému sýru, neváhejte tento recept vyzkoušet, protože je ještě lepší, než ten minulý, …

VELIKONOCE

Velikonoce jsme nikdy moc neprožívali. Jsme z velkoměsta a tam už ty tradice nejsou to co bývaly. To je důvod, proč jsme velikonoční svátky v posledních letech využívali spíše k dovolenkování, než k přípravě příchodu jara. Ale změna je život, a tak jsme se po pár letech rozhodli opět zůstat …

POMLÁZKA

 Jako již tradičně v období po prvním jarním úplňku se vydávám do mokřad, které jsou nedaleko našeho domu, abych prostříhal tamní vrby. Opět jsem trochu zaspal a nejlepší proutí bylo již prostříháno úplně někým jiným. Pro vysvětlení… Nechodím si znečistit boty jen tak, ale proto že ke svátkům jara patří …

VELIKONOČNÍ ÚLY

Včelí úly, to je cukroví, po kterém se můžeme doslova utlouct! Jsou výborná, ale poněkud pracná. Právě to je jeden z důvodů, proč si je během roku jen tak na chuť neděláme a vždy čekáme, až přijdou Vánoce nebo Velikonoce. To je totiž období, kdy je důvod si tuto dobrotu …

GRILOVANÁ ZELENINA

Už teď se nemůžeme dočkat, až se venku opět oteplí! Konečně budeme moci znovu na terasu vytáhnout gril a vykuřovat sousedy dýmem plným vůně lákavé večeře. Letní grilování nám opravdu chybí a tak jsme se dnešní vzpomínku pokusili proměnit v realitu! Sice bez grilu, ale za to s osvědčenými pomocníky: …

ČOKOLÁDOVÉ SUFLÉ

Existuje vůbec někdo, kdo by neměl rád čokoládu? Myslím, že takového člověka bychom hledali jen velmi těžko. V naší rodině jsou milovníky čokolády snad úplně všichni, je ale pravda, že někdo jí propadá více a jiný méňě. Více jí samozřejmě propadá František, který by se v ní snad nejraději vykoupal …

SNÍDANĚ V ANGLICKÉM STYLU

Na sobotních ránech je úžasné to, že člověk má konečně čas si udělat pořádnou snídani, která ho skvěle nakopne a někoho i zasytí na celý den. Vždy když jedeme na dovolenou, hlavní na co se Franta těší není poznání nového kouta světa, ale na to, že mu každé ráno bude …

CIBULOVÉ KROUŽKY

Dnes přicházím s receptem, který jsem si vždycky chtěl zkusit. Většinu receptu totiž tvoří cibule a ta je spolu s česnekem králem mojí kuchyně. Recept navíc vypadá tak, že na něm nelze nic zkazit a tak se za pár minut můžete nořit v míse plné skvělého zobání k pivu. Není …

SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 20: SNĚHOVÉ KOULE

Bylo, nebylo, za Ještědskými horami se v malém údolí nacházelo neveliké království, které i přesto, že bylo královstvím potýkalo se s klasickými problémy běžných lidí. A tak když jednoho krásného dne přišla královna domů, objevila pod mrazákem velikou louži, která značila konec mrazákova života. Tolik let nám sloužil! Posteskla si …

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena