SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 31: CIBULOVÁ POLÉVKA

1.8K
V dnešní uspěchané době každý uvítá rychlý, jednoduchý a chutný recept. I my to občas tak máte, a ani nevíte, jak nás překvapilo, že právě v Sandtnerce lze i takovéto jednoduché recepty nalézt. Je vidět, že ač tato kuchařka pamatuje již mnoho let, hodí se i do dnešní moderní doby. Přichází čas na to, představit vám staročeskou kuchyni v moderním pojetí prostřednictvím vynikající cibulové polévky.

Co budete potřebovat:

  • 60 g másla,
  • 80 g mouky,
  • 60 g cibule,
  • sůl,
  • mletý pepř.

Recept podle Sandtnerky:

Z době rozehřátého másla a proseté mouky si připravíme jíšku I. stupně (světle žlutá). Do ní přidáme drobně nakrájenou cibuli a jíšku upražíme do žluta (II. stupeň). Pak ji zředíme osolenou vodou nebo polévkou z kostí a dobře povaříme. Před podáváním ji okořeníme mletým pepřem a podáváme k ní sněhulky z odpalovaného těsta.
Recept je velmi jednoduchý a tak pomocí pár jednoduchých kroků vykouzlíte velmi chutnou polévku. Jelikož jsme měli po ruce kuřecí vývar (750 ml), použili jsme ho a polévka tak dodala příjemnou chuť. Se sněhulkami jsme se nedělali a raději jsme zvolili moderní krutonky z baget, které jsme nechali na pánvi podlité olejem zhnědnout a poté na ně už jen nastrouhali parmazán. Tuto skvělou polévku určitě neváhejte ochutnat, vážně stojí za to!
Doba přípravy 20 minut s náročností 1/5. Množství vydá pro čtyři osoby.
Poznámky:
  • 80 g mouky mi přišlo příliš, použila jsem spíš méně (cca 60 g) 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena