BALI

2.2K
Na zemi je tolik krásných míst, které stojí za návštěvu, že snad ani není v lidských možnostech všechna tato místa navštívit. I když bych velmi chtěla, není možné tomuto nepříznivému faktu čelit, a tak mi nezbývá nic jiného, než se smířit s tím, že navštívíme pouze hrstku zemí, které světový atlas nabízí. Možná právě tento fakt mě vede k výběru míst, které nám nabídnou zase něco jiného než ty země, které jsme již mohli procestovat. Jednou z oblastí, která nám v našem cestovatelském obzoru chybí, je jihovýchodní asie a jelikož jsme asi jediní, v našem okolí, kteří na Bali ještě nebyli, rozhodli jsme se zjistit, zda je ostrov Bohů opravdu tak jedinečný, jak se o něm mluví. 

Bali je ideální destinací, kde si snad každý přijde na své. Je to krásná země, která skýtá nespočet možností, jak strávit příjemnou dovolenou. Pokud rádi relaxujete, určitě pro vás bude ideálním útočištěm některý z luxusních pětihvězdičkových hotelů, kterých je tu nespočet. Nabídnou vám kvalitní služby vykoupené příznivou cenou a pokud zvolíte některý z wellness resortů v okolí Ubudu, prožijete dovolenou na Bali přesně tak, jak si dané místo žádá. Ubud je místem, které při cestě na tento ostrov rozhodně nesmíte vynechat. Doslova vás pohltí nekonečnou zelení exotického pralesa a dojem, který si z něj odnesete, dokonale odráží kolorit místního života. Hledáte-li ideální výchozí bod pro vaše výlety, toto místo je skvělou volbou. 
 

vás relaxace omrzí, můžete se vydat na tůru do hor, navštívit některou s
místních sopek, či si procestovat ostrov křížem krážem. Je zde tolik
krásných míst! Chcete-li z Bali získat ten správný dojem, určitě
nevynechejte návštěvu rýžových teras. Právě rýže je pro balijce tou
nejdůležitější plodinou a je krásné poslouchat, jak láskyplně o ní mluví.
 
Místní kulturu také hezky vykreslují hinduistické chrámy, kterých je tu tisíce. Skoro každá rodina má svůj vlastní chrám u domu, a pokud se nebudete stydět zeptat, rádi vám ho sami ukáží. Tyto chrámy i přes značný porost mechu nejsou příliš staré, i přesto však stojí za zmínku. Pokud některý z nich navštívíte, získáte reálný pohled na místní život a jestli zrovna budete mít štěstí na jednu z místních ceremonií, budete si odnášet zážitek na celý život. Soukromé chrámky vám umožní více proniknout do místní kultury a rychle si je oblíbíte, i přesto byste však neměli vynechat návštěvu starých hinduistických chrámů, které jsou pro ostrov Bali tak ikonické. Nás nejvíce oslovil jezerní chrám Ulum Danu Beratan, chrám Pura tirta Empul s posvátnou vodou, opičí chrám Uluwatu a chrám Tanah Lot, který romanticky vystupuje z moře. Chcete-li si romantiku užít ještě více, doporučujeme poslední dva chrámy navštívit při západu slunce. 


Bali bylo jedno z míst, které dlouho odolávalo naší návštěvě. Jezdí sem mnoho Čechů a my se obávali, že díky turistické popularitě bude postrádat svou autentičnost. Je pravda, že cestovatelských nadšenců je zde nespočet, i přesto se však dají najít místa, která na nás působí, jakoby je před námi ještě nikdo cizí nenavštívil. Bali je krásným ostrovem, kde přízvisko ostrov Bohů má velký význam, a tak i zarytý ateista musí připustit, že možná nějaká vyšší moc existuje. Jsem ráda, že jsem Frantu svou malou lstí k návštěvě Bali přiměla. Rádi budeme na toto místo vzpomínat a já jen doufám, že ho tato návštěva oprostila od předsudků a i příště se mi ho podaří přemluvit k dovolené třeba na Madeiře, která je na jeho seznamu ještě níže, než bylo Bali.    


Zapojte se do konverzace

  1. nádherné fotky… otřepaná otázka-čím fotíš a v čem upravuješ prosím? (předpokládám něco z adobe výběru,))

    1. Markéta says:

      Ahoj, děkujeme za pochvalu, jsme rádi, že se fotky líbí.

      Otřepaná otázka to zajisté není, ještě nikdo se mě na ni tady na blogu neptal. Fotím Canonem EOS 600D a objektivem SIGMA 17-70mm. Tyto fotky upravované nejsou. Jídlo občas upravuji v Photoscape :).

  2. Mishele says:

    Vidím, že Bali má opravdu co nabídnout, příroda i zážitky musí být okouzlující.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena