CITRÓNOVÉ ŠPAGETY S ROZMARÝNEM A PANKO STROUHANKOU

Jsou chvíle, kdy je každá minuta vzácná, a tak i my rádi uvítáme rychlá a snadno připravitelná jídla. Myslím, že tuto představu ideálně ...


Jsou chvíle, kdy je každá minuta vzácná, a tak i my rádi uvítáme rychlá a snadno připravitelná jídla. Myslím, že tuto představu ideálně splňují některé pokrmy s těstovinami a tak i já dnes v nabitém dni sáhla po jednoduchém receptu, na který jsme narazili kdysi dávno v jedné slovinské restauraci. Byly to špagety s citrusovou chutí, dochucené bylinkami a ozdobené dnes tolik populární panko strouhankou. Dnes jsem se tedy opět vrátila do vzpomínek na naše slovinské dobrodružství na pobřeží Středozemního moře a připravila tento snadný pokrm, který si doma přichystáte do 30 minut. 



Náročnost: Nenáročné

Doba přípravy: 30 minut

Co budete potřebovat (na 3 porce):
  • 300 g špaget,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 citrón,
  • 80 g parmazánu,
  • 60 g panko strouhanky,
  • 1 snítka rozmarýnu,
  • pepř,
  • sůl,
  • olivový olej.
Postup:
  • Špagety uvaříme v osolené vodě al dente (Cca 8 minut, nebo tak dlouho, jak je uvedeno na jejich obalu).
  • Na troše olivového oleje opečeme strouhanku dozlatova, ať je pěkně křupavá. Poté ji přendáme vedle do misky.
  • Na pánev opět nalijeme trochu oleje a přidáme prolisovaný česnek, který krátce orestujeme. Dále přidáme nasekaný rozmarýn a zlehka ho necháme provonět. Nyní přilijeme citrónovou šťávu a vše promícháme. 
  • Těstoviny scedíme a přidáme je na pánev k připravené omáčce. Zasypeme je strouhaným parmazánem a dobře promícháme (nejlépe vám to půjde, když budete vidličkami těstoviny nadzdvihávat).
  • Těstoviny nandáme na talíř a posypeme je připravenou strouhankou.

You Might Also Like

0 komentářů

Flickr Images