CRUMBLE S BORŮVKAMI

Vzpomínám na ten výhled, který se nám naskýtal při pohledu z okna ranče Vatnshot. Slunce svítilo, obloha byla čistá, kraj spíše plochý, ...


Vzpomínám na ten výhled, který se nám naskýtal při pohledu z okna ranče Vatnshot. Slunce svítilo, obloha byla čistá, kraj spíše plochý, jen na obzoru vystupovala z ledové krajiny mohutná sopka Hekla. Malý obláček ji halil do mraků, aby ji přikryl a ona nebouřila. Seděli jsme u naší poslední večeře před odjezdem domů a bořili se v teploučkém crumblu s borůvkami. Krásně voněl po karadamomu a uzavíral jí naše chuťové vzpomínky na tento drsný kraj. Kraj, který se mi zapsal do paměti tak silně, že kdybych mohla, nikdy bych tuto krajinu neopustila.


Náročnost: nenáročné

Doba přípravy: 45 minut

Co budete potřebovat (na 4 porce):

  • 100 g hl. mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 lžička kardamomu
  • 120 g másla
  • 300 g borůvek
  • 200 g skyru

Postup:

    Mouku prosejeme do misky, promícháme ji s kardamomem a ovesnými vločkami a poté do ní nakrájíme máslo. Prsty ho do sypké směsi zapracujeme tak, aby nám vznikla drobenka.
  • Na dno malé zapékací misky nebo několika menších mističek naskládáme borůvky a zasypeme je připravenou drobenkou.
  • Takto připravený crumble pečeme v troubě vyhřáté na 180° 25 min.
  • Podáváme ho ještě horký se lžící islandského skyru.

You Might Also Like

1 komentářů

Flickr Images