
Vždy jsem byla zvyklá si z cizích krajin vozit různá koření na to naše domácí kuchtění a ani zde tomu nebylo jinak. Když jsme tedy při toulkách Slovinskem zavítali do hlavního města Slovinka, Ljublijany, narazili jsme na místní tržiště a já hned byla ve svém živlu. Koření tu bylo tolik, že jsem nevěděla co dřív. Díky blízkosti Itálie převládali nejrůznější italské směsi a já u nich automaticky zakotvila. Do košíku jsem hned házela směsi na špagety, lasagně či risoto a když jsem narazila na směs na bruschettu, srdce mi jen zaplesalo! Jé bruschetta! Doma jsem již nějakou dobu měla domácí pekárnu, která byla dennodenně v provozu, a já si hned pomyslela jak bude skvělé udělat si v pekárně i bruschettu. To je blbost že? Bruschettu v pekárně? Jo, jo, v pekárně. Teď si taky říkám, že je to blbost, ale tehdy jsem žila v tom, že bruschetta je pečivo a když jsem pak doma hledala na bruschettu recept, nestačila jsem se divit. Nyní už vím, co to bruschetta je a díky této malé příhodě jsem tak objevit recept na další chutnou večeři, která se během pár chvil stala naším velkým oblíbencem.

Co budete potřebovat:
- oblíbenou bagetu (my použili domácí Ciabattu)
 
Fazolová bruschetta:
- 200 g bílých fazolí ve slaném nálevu (v plechovce),
 - 10 ks sušených rajčat,
 - 1 stroužek česneku,
 - 2 snítky tymiánu.
 
- 100 g ricotty,
 - 2 velké řepy,
 - 2 lžíce bílého jogurtu,
 - trocha křenu,
 - sůl,
 - pepř,
 - 10 g chia semínek.
 
Řepu uvaříme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme jogurt a dle chuti nastrouhaný křen. Dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Lehce opečenou ciabattu potřeme ricottou, navrch dáme řepný salát a jemně posypeme chia semínky.
- 50 g parmazánu,
 - 1 menší hruška,
 - med,
 - hrst vlašských ořechů.
 
Parmazán nakrájíme na tenké plátky, které položíme na lehce opečenou ciabattu. Stejně tak nakrájíme i hruškou, kterou dáme na parmazán. Na vrch dáme ořechy a jemně pokapeme medem.
- 200 g salámu křemešník,
 - 50 g kaparů,
 - dijonská hořčice,
 - trocha parmazánu.
 
Bruschetta caprese:
- 100 g mini mozzarelli,
 - 100 g cherri rajčátek,
 - 5 lístků bazalky,
 - balzamikový ocet,
 - sůl,
 - pepř.
 


Líbí se mi tvoje kreativita při přípravě jídla 🙂 je to super a bruschettu tu miluji na jakýkoliv způsob!
Teda Markét, naštěstí jsem po dobré snídani!
Jedna varianta lepší než druhá! Mňam!
Přeji hezkou neděli, Helena
Mňam! Bruschetty mám moc ráda. Skvělé recepty 🙂
Nela z blogu Růžová rtěnka