BRUSCHETTY PO NAŠEM

914
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=bookmarks
Když se vrátím o tři roky zpátky v čase na slovinský trh, který jsme tenkrát během naší dovolené na Slovinsku navštívili, vzpomenu si na svou tehdejší kuchařskou neznalost! 

Vždy jsem byla zvyklá si z cizích krajin vozit různá koření na to naše domácí kuchtění a ani zde tomu nebylo jinak. Když jsme tedy při toulkách Slovinskem zavítali do hlavního města Slovinka, Ljublijany, narazili jsme na místní tržiště a já hned byla ve svém živlu. Koření tu bylo tolik, že jsem nevěděla co dřív. Díky blízkosti Itálie převládali nejrůznější italské směsi a já u nich automaticky zakotvila. Do košíku jsem hned házela směsi na špagety, lasagně či risoto a když jsem narazila na směs na bruschettu, srdce mi jen zaplesalo! Jé bruschetta! Doma jsem již nějakou dobu měla domácí pekárnu, která byla dennodenně v provozu, a já si hned pomyslela jak bude skvělé udělat si v pekárně i bruschettu. To je blbost že? Bruschettu v pekárně? Jo, jo, v pekárně. Teď si taky říkám, že je to blbost, ale tehdy jsem žila v tom, že bruschetta je pečivo a když jsem pak doma hledala na bruschettu recept, nestačila jsem se divit. Nyní už vím, co to bruschetta je a díky této malé příhodě jsem tak objevit recept na další chutnou večeři, která se během pár chvil stala naším velkým oblíbencem.  

https://www.instagram.com/neplechanaplechu/

Co budete potřebovat:

  • oblíbenou bagetu (my použili domácí Ciabattu)

Fazolová bruschetta:

  • 200 g bílých fazolí ve slaném nálevu (v plechovce),
  • 10 ks sušených rajčat,
  • 1 stroužek česneku,
  • 2 snítky tymiánu.
Rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme na jemno utřený česnek a lístky tymiánu. Vše smícháme s fazolemi, ze kterých jsme slili nálev. Směs šoupneme na lehce opečenou ciabattu. 
Bruschetta s řepou:
  • 100 g ricotty,
  • 2 velké řepy,
  • 2 lžíce bílého jogurtu,
  • trocha křenu,
  • sůl,
  • pepř,
  • 10 g chia semínek.

Řepu uvaříme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme jogurt a dle chuti nastrouhaný křen. Dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Lehce opečenou ciabattu potřeme ricottou, navrch dáme řepný salát a jemně posypeme chia semínky.

Medová bruschetta:
  • 50 g parmazánu,
  • 1 menší hruška,
  • med,
  • hrst vlašských ořechů.

Parmazán nakrájíme na tenké plátky, které položíme na lehce opečenou ciabattu. Stejně tak nakrájíme i hruškou, kterou dáme na parmazán. Na vrch dáme ořechy a jemně pokapeme medem.

Bruschetta se salámem křemešník: 
  • 200 g salámu křemešník,
  • 50 g kaparů,
  • dijonská hořčice,
  • trocha parmazánu. 
Lehce opečenou ciabattu potřeme dijonskou hořčicí. Na vrch poklademe na jemné plátky nakrájený salám, trochu kaparů a jemně poprášíme nastrouhaným parmazánem.

Bruschetta caprese:

  • 100 g mini mozzarelli,
  • 100 g cherri rajčátek,
  • 5 lístků bazalky,
  • balzamikový ocet,
  • sůl,
  • pepř.
Mozzarelli a rajčata přepůlíme a dáme do misky. Přidáme na jemno nasekanou bazalku. Jemně zakápneme octem a dochutíme solí a pepřem. Salát pořádně promícháme a ve větší vrstvě nandáme na jemně opečenou ciabattu.
 
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=bookmarks

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Líbí se mi tvoje kreativita při přípravě jídla 🙂 je to super a bruschettu tu miluji na jakýkoliv způsob!

  2. Helena Davidová says:

    Teda Markét, naštěstí jsem po dobré snídani!
    Jedna varianta lepší než druhá! Mňam!
    Přeji hezkou neděli, Helena

  3. Nela Procházková says:

    Mňam! Bruschetty mám moc ráda. Skvělé recepty 🙂

    Nela z blogu Růžová rtěnka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena