GRILOVACÍ SPECIÁL 8: GRILOVANÁ KAPSA SE ZELENINOU A KREVETAMI

2K
Když tak nad tím přemýšlím, ani si snad nepamatuji, kdy jsem krevety jedla poprvé, určitě však vím, že to byla láska na první pohled! V zahraničí je to moje záchrana, kterou si dávám, vždy když nevím co si z jídelníčku objednat a nikdy se mi nemůže stát, že by mě zklamaly. Trochu mi připomínají cestování a tak ve chvílích, kdy se mi po našich zahraničních dobrodružstvích zasteskne, zajdu do obchodu a nakoupím krevety. Cestou domů pak přemýšlím nad tím, jak je připravím tentokrát a vzpomínám na recepty, které jsme si vychutnávaly po večerech v restauracích u šumícího oceánu. Stejně jako dnes, kdy opět toužím poznávat dálky!
Co budete potřebovat (na 4 kapsy):
  • 1/2 kg loupaných krevet,
  • 1 velká kukuřice,
  • 2 jablka,
  • 1 pomeranč,
  • 1 žlutá baby dýně,
  • 100 g fazolek,

na zálivku:

  • 1/2 citrónu,
  • 100 ml bílého vína (polosuchého),
  • 30 ml olivového oleje,
  • 10 ml červeného balzamica,
  • 2 stroužky česneku,
  • hrst petržele,
  • sůl,
  • pepř,
  • cukr na doladění chuti.
Nejprve si dáme do osolené vody vařit na 20 minut kukuřici. Do jiného kastrolu si stejně tak dáme vařit zelené fazolky. Poté si připravíme z alobalu měšce. Alobal nastříháme na čtverce o velikosti 30 x 30 cm. Do prostřed každého čtverce vložíme na kousky nakrájená jablka, pomeranč, dýni, uvařenou kukuřici a fazolky (do každého měšce ve stejném poměru). Přidáme krevety a kapsu zabalíme tak, aby do ní nešel vzduch. Kapsy dáme na rozpálený gril a dusíme je 20 minut. Ugrilovanou směs v kapse polijeme zálivkou, kterou jsme si připravili tak, že jsme do vína nalili balzamico a olivový olej, přidali šťávu z 1/2 citrónu, hrst nasekané petržele, utřený česnek, sůl, pepř a dle chuti cukr.
Doba přípravy 60 minut s náročností 1/5.
Vrámci tohoto článku jsme také slíbili vyhlášení soutěže o elektrický gril. Vyhlášení proběhlo v insta stories na Instagramu. Vítězem soutěže je Zuzana Brňová.

Zapojte se do konverzace

  1. Nela Procházková says:

    Mňam! Grilovánou zeleninu a ovoce mám moc ráda! 🙂 tohle mi v zimě bude chybět.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    1. Markéta says:

      Nám také!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena