MALINOVO JOGURTOVÉ NANUKY

1.6K
Oproti minulému roku nám letos zahrádka plodí o sto šest a já jsem z toho naprosto nadšená. Konečně si mohu ovoce užívat plnými doušky a péct ovocné koláče, kdy se mi zamane! Štěpán se na ovoce slítá jako vosy na meloun a já si konzumaci všeho co zahrádka dává také užívám. Už pomalu ani nevím, jak ovoce zpracovávat a tak jsou u nás na denním pořádku krom ovocných marmelád, džemů, šťáv a nejrůznějších nápojů i ovocné domácí nanuky! Doma připravované nanuky jsou totiž hitem letošní sezóny a my jim také podlehli. Není skvělé si v horkém letním dni pochutnat na domácí zmrzlině, kterou si připravíte sami v pohodlí domova dle vlastních představ a hlavně bez zbytečností, které se v kupovaných nanucích nachází? Já myslím, že ano, a proto vám náš nejoblíbenější recept dneska přinášíme.

Náročnost: Nenáročné


Doba přípravy: 15 minut + 4 hodiny mrznutí

  • 4 minuty příprava ovocné náplně,
  • 6 minut příprava smetanové náplně,
  • 5 minut plnění formiček.

Co budete potřebovat (na 8 nanuků):

  • 200 g malin,
  • 100 ml smetany na šlehání,
  • 100 g řeckého jogurtu.

Postup:

  1. Nejprve si připravíme formičky, do kterých budeme nanuky připravovat. V domácích potřebách lze sehnat sadu přímo na tvorbu domácích nanuků. Když jsme tuto sadu ještě neměli, připravovali jsme nanuky do silikonových kalíšků na muffiny. Do nich jsme pak pouze zapíchli dřevěnou lžičku a nanuk byl na světě!
  2. Maliny rozmixujeme a přecedíme přes sítko, abychom dostali čistou šťávu téměř bez semínek (trochu semínek jsme ponechali).
  3. Smetanu vyšleháme metličkovým mixérem do tuha. Poté do ní jemně zamícháme jogurt a můžeme přistoupit k plnění.
  4. Do formiček plníme střídavě malinovou a smetanovou směs cca 5 mm pod okraj formičky. Poté do formičky zapíchneme dřívko a nanuky dáme zmrznout do mrazničky na alespoň 4 hodiny.



Zapojte se do konverzace

  1. Kwon Soo Hyo says:

    Mňam, už jen při pohledu na ně, se mi sbíhají sliny v puse! Musím zkusit, miluju jogurtový nanuky!

    Karolína & Korea v Česku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena